08.01.2010, Miroslav Fuks

Urban chce v sobotu otestovat nové tváře

Urban chce v sobotu otestovat nové tvářePo pouhých pěti dnech zimní přípravy je před fotbalisty FC Vysočina první ostrý zápasový test. V sobotu 9. ledna nastoupí v Bratislavě od 13:00 hodin k premiérovému vystoupení v rámci Tipsport cupu proti FK Senica, která je absolutním nováčkem slovenské ligy a v jejímž dresu nastupuje exjihlavský kapitán Petr Faldyna. Kouče Luboše Urbana jsme se zeptali, s jakými hráči do utkání půjde?

 

Bereme 17 fotbalistů, přičemž chceme dát maximální prostor novým hráčům, kteří se s námi v tomto týdnu začali připravovat. Starší zkušenější hráči zůstanou v Jihlavě a budou trénovat s koučem Jansou. Regule turnaje navíc neumožňují zapojení většího počtu hráčů do jednoho utkání.

Zatímco v obraně nyní disponujete velkou konkurencí, tak útočníků máte nedostatek...

Ano, nyní máme pouze dva klasické útočníky – Simra a nováčka Zelinku. Tomu přizpůsobíme i naše rozestavení v tomto zápase. Je jasné, že musí dojít ke zvýšení konkurence mezi útočníky. Pokud Jablonec dotáhne do konce příchod Pekharta, tak máme příslib návratu Mešanoviče. O dalších zajímavých hrotových fotbalistech jednáme.

Za velkou konkurenci mezi defenzivními hráči jsem jenom rád. Na konci podzimu jsme avizovali, že obranu chceme posílit a okysličit o novou krev. Na podzim jsme se dopouštěli příliš velkého množství taktických a individuálních chyb. Někteří hráči jsou zde zatím jen na zkoušku a záleží jenom na nich, zda si místo v Jihlavě vybojují.

Jak se z vašeho pohledu díváte na odchody Vydry a Tecla?

Na tuto alternativu jsme se připravovali, neboť zájem o tyto hráče byl enormní. Nebylo v silách klubu udržet je déle. Klukům přesun do špičkových českých klubů samozřejmě přeji. Na druhou stranu jejich odchod představuje oslabení, protože už ve svém mladém věku náleželi k oporám základní sestavy. K podobné situaci však už v Jihlavě došlo několikrát a vždy se hráče podařilo nahradit z vlastních zdrojů či zvenčí. Věřím, že se nám to podaří i tentokrát.

Jak jste spokojen s průběhem prvního týdne přípravy?

Jsem maximálně spokojen. Kluci na dovolenou odešli s individuálním plánem, který dle údajů na sporttesterech splnili. I proto dopadly následné testy funkce organizmu velice dobře. Dobrý pocit mám i z dosavadních tréninků. Nikdo se nezranil a není nemocný. Jen dnešní trénink trochu zkomplikoval příval sněhu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu