22.01.2010, Miroslav Fuks

Na soustředění i Dort a Demeter

Na soustředění i Dort a DemeterJarní kádr FC Vysočina začíná dostávat konkrétní podobu. Na dnešní soustředění s týmem odjel levý obránce či záložník Robin Demeter a v neděli mančaft na soustředění v Břízkách u Jablonce doplní zkušený ofenzivní záložník Filip Dort, který naposledy nastupoval v Příbrami. Poslední útočné jméno by Jihlavu mělo doplnit v příštím týdnu.

 

Do Břízek neodjel zraněný stoper Petr Tlustý a též Jan Gruber, kterého od startu zimní přípravy trápí zdravotní problémy. Do kádru na soustředění se nevešli gólman Petr Tulis a stoper Michal Kadlec. „Po neúspěších předchozích sezón dochází k přestavbě týmu a tvorbě nové osy mužstva. Přebudovaný tým by měl mít předpoklad zvládnout v horizontu roku a půl náš hlavní cíl v podobě postupu do I. ligy,“ řekl k tomuto tématu Ing. František Vaculík, generální ředitel akciové společnosti PSJ, která je majoritním vlastníkem klubu.

Univerzální krajní hráč Robin Demeter (nar. 21.12.1989) má za sebou velice dobrý rok 2009 v dresu juniorky FC Vysočina. Zde dosud odehrál 26 zápasů a vstřelil 1 gól. Svými výkony si tento odchovanec Jihlavy řekl o pozvánku do přípravy „A“ týmu.

Ofenzivní záložník Filip Dort (nar. 27.7.1980, výška: 173 cm - váha: 78 kg) má za sebou mnohem bohatší historii. V létě 2003 přišel jako neznámý hráč na hostování ze Sparty B do Opavy a stal se objevem I. ligy. V zimě 2004 podepsal předběžnou dohodu se Žižkovem a jaro dohrál v Opavě. V létě však na Žižkov, který z ligy sestoupil, nezamířil, ale překvapivě kývl Blšanům. V lednu 2005 ho koupil Liberec. Jenže se neprosadil a v létě 2005 odešel na hostování do Blšan, v lednu 2006 se vrátil do Liberce. V srpnu, poté co se nedostal do sestavy, odešel na hostování do Teplic. V létě 2007 se vrátil do Liberce. Po dvou letech přestoupil do Příbrami. Tento šikovný štírek a výtečný driblér, kterého zdobí technika, rychlost a slušná koncovka, v nejvyšší soutěži dosud odehrál 145 zápasů a vstřelil 24 branek. Na podzim v dresu Markovy Příbrami nastoupil 9 x a skóroval do sítě Českých Budějovic. Ve II. lize hrál pouze v ročníku 2002/03 za Spartu B (14 zápasů / 1 gól).

Robin Demeter

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu