02.02.2010, Miroslav Fuks

Mezi levými záložníky zvítězil Jan Štohanzl

Mezi levými záložníky zvítězil Jan ŠtohanzlNejen výborné výkony v roce 2009 vynesly Jana Štohanzla na post levého záložníka v ideální jedenáctce desetiletí FC Vysočina. Brzy pětadvacetiletý polenský odchovanec „Štohy“ odehrál velmi dobré jaro v jihlavském dresu, které ho vyneslo k ještě lepšímu podzimu v Bohemians 1905. To dokonce okořenil „gólem roku“ v podobě přesného nákopu z poloviny hřiště. Pořadí mezi levými záložníky: 230 - Štohanzl Jan, 140 - Malínek Jiří, 81 - Vaculík Lukáš, 80 - Lovětínský Michal, 76 - Cihlář Tomáš, 69 - Svoboda Ivo, 9 - Pacholík Michal.

 

Co říkáš na fakt, že tě fanoušci FC Vysočina zvolili do ideální jedenáctky desetiletí našeho klubu?
Určitě jsem za to moc rád. Jsem tím příjemně překvapen a potěšen, protože asi před dvěma lety mne při podobné anketě předčil Jirka Malínek a já skončil v „béčku“ (úsměv).

Hodně ti k tomu asi pomohly výborné výkony v roce 2009...
S Jihlavě se mi na hostování docela dařilo, vrátilo se mi fotbalové sebevědomí a to mi umožnilo přechod do Bohemians. I díky tomu jsem na podzim pravidelně nastupoval v I. lize.

Přesto klokany ještě čeká hodně náročné jaro...
Je jasné, že budeme bojovat o záchranu. Na patnácté místo máme sice náskok šesti bodů, ten však může být v tříbodovém systému hodně relativní. Navíc máme hodně těžký vstup do jara. Doufám, že budu mít důvěru kouče Hoftycha a budu nastupovat pravidelně.

Jaké jsou tvé další fotbalové plány?
Nyní se soustředím na jaro v Bohemians. Chci maximálně přispět k poklidné záchraně Gambrinus ligy. Lhal bych, kdybych neřekl, že myslím na zahraniční angažmá. K tomu mi však pomohou pouze výborné výkony v lize.

Umíš si v budoucnu představit návrat do Jihlavy?
Ve fotbale nelze nikdy nic vyloučit. Určitě si to představit dokážu.

Jsi s někým z bývalých spoluhráčů v kontaktu?
Volám si nebo píšu s Vaškem Winterem, Vesym, Tlusťochem či trenérem Vrzáčkem. Informací mám určitě dost.

Co říkáš na neúspěšný podzim a na aktuální velkou obměnu týmu?
Kluci dostávali strašně moc gólů. Sice jich též dost vstřelilo, ale ke spokojenosti to rozhodně nemohlo stačit. Je mi jasné, že s podzimem v Jihlavě panuje zklamání. Nelze se proto divit, že vedení sáhlo k výrazné obměně mančaftu. Kluky jsem viděl v sobotu proti Střížkovu a přesvědčil jsem se, že změn je skutečně hodně. Až jaro ukáže, zda se přestavba týmu povedla. Aby tým dosáhl úspěchu, tak si musí „sednout“ strašně moc věcí. Od vedení, přes trenéry, zázemí až po hráče.

Mimochodem, co říkáš na zimní přestupy mladíků Tecla a Vydry?
Ve II. lize se prezentovali kvalitními výkony a bylo jasné, že nebude možné je v Jihlavě déle udržet. Určitě si zaslouží šanci v I. lize a bude záležet jenom na nich, zda ji využijí. Přeji jim, aby se jim dařilo.

  • profil Jan Štohanzla na webu FC Vysočina - ZDE.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu