03.02.2010, Miroslav Fuks

Vysočina přehrála brněnské béčko

Vysočina přehrála brněnské béčkoFC Vysočina se dnes dočkal první výhry v zimní přípravě, když na domácí půdě po dobrém výkonu zdolal „B“ tým 1.FC Brno 4:2 (3:0). Jihlavští hráči i za vytrvalého sněžení předvedli řadu pohledných akcí a jejich vítězství mělo být mnohem výraznější. Brno skórovalo z ojedinělých příležitostí. Branky za FC Vysočina stříleli Peter Krutý, Muris Mešanovič, Karol Karlík a Filip Dort. V jihlavském dresu byl testován exbrněnský levonohý Brazilec Elton Lira.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 3.2.2010, 11:00
4:2
(3:0)
Brno BBrno B
 
Góly: 2. Krutý z pen., 38. Mešanovič, 39. Karlík, 75. Dort – 60. ..., 80. ...
Diváci: 50
FC Vysočina: I. půle: Matiášek – Gabriel, Karlík, Šimáček, Lira – Veselý, Görner, Dort, Krutý – Simr, Mešanovič, II. půle: Matiášek – Veselý, Karlík, Gavrič, Cihlář – Dolejš, Gába, Dort, Lira – Franěk, Mešanovič.
 

Komentář

Vysočina otevřela skóre už ve 2. minutě, kdy Krutý bezpečně proměnil penaltu za faul na Mešanoviče. Ofenzivní převaha Vysočiny poté pokračovala, ale gólem neskončily ani ty největší příležitosti Mešanoviče a Simra. Střeleckou smůlu protrhl až ve 38. Mešanovič, který pohotově vystřelil z vápna po přistrčení Dorta. Vzápětí Brno vyrobilo zbytečný roh, který na Krutý a z následného závaru přesně dorážel Karlík.

Ve druhé části si domácí udržovali znatelnou územní a technickou převahu, ovšem defenzivně hrající soupeř jihlavské hráče do šancí nepouštěl. Vysočina tak spíše hrála na efekt. V 60. minutě tak přišel trest, kdy Dolejš nedůrazně odvrátil centr z pravé strany a Brno snížilo na 1:3. Vysočina se poté probudila, jenže Mešanovič přihrávku Veselého do sítě neusměrnil a později Franěk nádherně napálil pouze břevno. Čtvrtý gól v brněnské síti přinesl nádherně kopnutý přímý kop Filipa Dorta v 75. minutě po faulu na tohoto středového hráče. Místo dalších jihlavských gólů už přišlo pouze další snížení Brna a to v 80. minutě po rohovém kopu.

Mnohem zajímavější konfrontace Vysočinu čeká už tuto sobotu 6. února, kdy se na umělá trávě Na Stoupách od 11:0 představí vážný aspirant na postup do Gambrinus ligy – FC Hradec Králové.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu