06.02.2010, Miroslav Fuks

Hradec převahu zúročil při rozích

Hradec převahu zúročil při rozíchHradec Králové dnes v Jihlavě potvrdil velkou fotbalovou kvalitu a oprávněnost prvoligových ambicí. Dlouhodobě budovaný tým „votroků“ dnes proti Vysočina zvítězil 0:2 (0:1), když svoji převahu zúročil po dvou rohových kopech. Domácímu týmu nebylo možné upřít snahu a bojovnost, ovšem sehraný soupeř Jihlavě nedal šanci.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 6.2.2010, 11:00
0:2
(0:1)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Góly: 30. Dvořák, 73. Němeček
Diváci: 100
FC Vysočina: Uvarenko – Gabriel, Karlík, Šimáček, Lira – Dolejš (46. Veselý), Gába, Görner, Krutý (62. Simr) – Mešanovič, Franěk (70. Zelinka)
Hradec Králové: Lindr – Wozniak, Chleboun, Karal – Rezek, Hochmeister, Fischer, Starý – Dvořák, Černý, Pilař. Střídali: Šimon – Němeček, Kasálek, Zelený, Přibyl, Nemček, Hubička, Voltr.
 

Komentář

Hradec měl zejména v první půli míč častěji na kopačkách a vytvářel si před Uvarenkovou brankou nebezpečné situace. Těch gólových však bylo minimum. Vysočina měla problémy s netradičním hradeckým rozestavením 3 – 4 – 3 a pokoušela se o rychlé brejky tažené Mešanovičem či Krutým. Hosté svoji mírnou převahu poprvé zužitkovali v 30. minutě, kdy se po rohu dostal odražený míč na vápno a odtud zpět do pokutového území, kam si nejlépe naběhl Dvořák – 0:1. Domácí mohli vyrovnat v 39. minutě po přímém kopu Krutého, který se však Lindrovi podařilo vytáhnout na roh.
Do druhé části provedl kouč Urban pouze jedno střídání a též změnu v rozestavení na 4 – 3 – 3. Hradec výrazně prostřídal a na hřišti se odehrával vyrovnaný zápas. Jihlava byla blízko vyrovnání při akrobatickém pokusu Mešanoviče či v 50. minutě po rychlém brejku dva jednoho, který však Krutý přihrávkou na Fraňka nevyřešil ideálně. Gólman Lindr byl na místě. Zatímco Vysočina žádný z celé řady rohu nedokázala zužitkovat, tak Hradec jihlavské problémy se standardkami využil. V 73. minutě přišel roh z pravé strany, který hlavičkoval stoper Němeček a odrazem od pravé tyči vstřelil gól – 0:2. Vysočina se v závěru pokoušela o vyrovnání, ale do větších šancí se nedostala. Naopak mohl na 0:3 zvýšit Přibyl po rychlém protiútoku. Jeho pokus však šel nad.
„Sehráli jsme dobrý a bojovný zápas proti velice kvalitnímu a konsolidovanému soupeři. Skutečně bylo znát, že je hradecký tým dlouhou dobu pohromadě. Přesto jsme soupeře do šancí nepouštěli. Opět jsme však doplatili na nedůraz v pokutovém území při standardních situacích. Agresivita nám scházela i v ofenzívě, vždyť jsme si prakticky nevytvořili vyloženou gólovou šanci. Náš výkon byl lepší ve druhé půli, kdy jsme přešli na rozestavení 4 – 3 – 3. Do začátku soutěže zbývá měsíc a my rozhodně stále máme na čem pracovat. Přesto lze říci, že se stále lépe sehráváme a náš herní projev se zlepšuje,“ řekl po zápase kouč Urban, který se v zápase musel obejít bez lehce zraněného Dorta a též bez Tlustého, který se do tréninku zapojí až zhruba za 14 dní.
Ve středu 10. února se Vysočina od 16:30 hodin představí v Písku.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu