31.05.2004, Redakce

Postup do semifinále poháru asi docení až budoucnost

JIHLAVA – Sobotní utkání udělá tečku za druholigovou fotbalovou sezónou 2003/04 a za účinkováním FC Vysočina v ní. O zhodnocení sezóny jsme požádali osobu nejpovolanější předsedu představenstva a ředitele klubu Ing. Zdeňka Tulise.

 
Jak z vašeho pohledu vyznívá končící soutěžní ročník po sportovní stránce?

Myslím si, že jsme výsledkově dosáhli našich představ. Přes obrovskou vyrovnanost soutěže jsme se vždy pohybovali v klidném středu tabulky. Vlastně šlo o bezstarostnou sezónu. Právě druholigový klid nám poté umožnil větší soustředění na utkání Poháru ČMFS, kde jsme dosáhli historického úspěchu. Postup do semifinále asi docení až budoucnost.

Letošní ročník nám naznačil, že bychom při určitých krocích mohli skončit lépe a usilovat i o postup. Momentálně se totiž nacházíme na mezníku usilování o nejvyšší soutěž, k tomu však potřebujeme vyřešit dvě zásadní otázky, bez kterých se nehneme z místa – rekonstrukci stadiónu a navýšení rozpočtu.

Jak se klubu vedlo z pohledu ekonomického zabezpečení?

I tato sezóna byla z pohledu dosažení vyrovnaného rozpočtu velmi složitá. Náklady a závazky se nám daří zuby nehty pokrýt, na rozhazování však nemáme. Zvláště v poslední době je získávání finančních prostředků do sportu či kultury velmi složité.

Jste spokojen s výsledky mládeže?

Jsme rádi, že se nám podařilo udržet nejvyšší dorosteneckou soutěž, která je pro kvalitní výchovu našich vlastních hráčů nesmírně důležitá. Do budoucna chceme stavět právě na odchovancích. Věříme, že hráči, kteří v létě opustí dorosteneckou kategorii, najdou uplatnění v dospělém „áčku“ či divizním „béčku“.

Do nové fotbalové sezóny druholigové mužstvo vstoupí pod vedením nového hlavního kouče Karla Večeři. Co vás k této změně vedlo?

Na základě zvážení všech pro a proti jsme se rozhodli pro změnu nejen trenérského dua, ale celého realizačního týmu. Ten byl totiž krom trenérů pohromadě již více než pět sezón a potřeboval nový impuls, který by mužstvo posunul k vyšším metám. Druhou možností k dosažení tohoto efektu by byly výrazné hráčské změny, ty jsou však pro nás finančně příliš náročné. Náš současný kádr navíc pokládáme za velmi kvalitní.

Ohledně obsazení postu hlavního kouče jsem jednal se čtyřmi kandidáty. Naší prioritou byl trenér s velkými odbornými znalostmi a několikaletými zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Tedy kouč, jaký na Vysočině dosud nepůsobil. Naší konečnou volbou proto byl Karel Večeřa. Věříme, že ještě více zkvalitní přípravu prvního mužstva a posune ho k podmínkám trénování a zátěže v I. lize.

Jak se změní zbytek realizačního týmu?

Večeřovým asistentem byl jmenován současný trenér extraligového dorostu Tomáš Jansa. Nový trenér totiž na místo asistenta požadoval zároveň i trenéra brankářů a proto naše volba padla na Jansu. Ten je po Josefu Vrzáčkovi druhým z našich trenérských odchovanců, kterému chceme dát šanci u druholigového týmu. Panu Vrzáčkovi bylo nabídnuto další působení v našem klubu, věřím, že se domluvíme. Realizační tým opustí i masér Ladislav Kopečný a vedoucí týmu Petr Šilhán, který bude nadále zastávat pozici klubového sekretáře. Na důležitý masérský post jsme angažovali duo Pavel Křížek a Antonín Burda. Zkušený Pavel Křížek, který je majitelem šesti hokejových titulů mistra světa, se již chtěl vrátit do Jihlavy a proto ukončil angažmá v hokejové Spartě Praha a přijal naší nabídku. Antonín Burda bude i nadále pracovat na rehabilitačním oddělení jihlavské nemocnice a nám bude vypomáhat v případě zvýšené potřeby. Zároveň bude plnit i úlohy kustoda. Vedoucím týmu bude jmenován Lubomír Stokinger, který působil po boku trenéra Jansy u našeho „B“ mužstva dospělých a nyní i u dorostu.

K jakým změnám dojde v hráčském kádru?

Mužstvo chceme v maximální míře podržet pohromadě, protože v tomto ročníku prokázalo svoji kvalitu. V létě by ho měl opustit pouze David Čep, kterého si do prvoligového kádru stáhne mateřská Sigma Olomouc. Počítáme s podepsáním dlouhodobých smluv s oporami Vorlem a Kotrysem. Jediný otazník panuje nad dalším působením dvojice útočníků Hošťálek – Polónyi. Až trenér Večeřa rozhodne, zda si v kádru ponechá oba dva či jeden z nich klub opustí. Do letní přípravy navíc budou zařazeni 3 až 4 hráči z „B“ mužstva a další tři z dorostu. Celkově by se do ní mělo zapojit 24 hráčů. V případě požadavků kouče jsme připraveni získat ještě jednoho hráče na hostování.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu