27.02.2010, Miroslav Fuks

V generálce přesvědčili jen v první půli

V generálce přesvědčili jen v první půliZimní příprava a její přátelské zápasy jsou z pohledu FC Vysočina minulostí. Tečku za ní dnes učinila jarní generálka proti „B“ týmu Slavie Praha, kterou jihlavský tým v Humpolci vyhrál 2:1 (2:0). V kvalitním a bojovném zápase přesvědčili svěřenci kouče Luboše Urbana pouze v první půli. Ve druhé části byli aktivnější mladí Slavisté, v jejichž útoku nastoupil Stanislav Tecl. První branka vítězného týmu byla vlastní a druhý zásah přidal Karol Karlík.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 27.2.2010, 13:00
2:1
(2:0)
Slavia BSlavia B
 
Góly: 32. vlastní, 36. Karlík – 75. ...
Diváci: 300
FC Vysočina: Uvarenko (46. Winter) – Gabriel, Karlík, Šimáček, Cihlář (60. Caha) – Mešanovič, Gába, Dort (70. Veselý), Görner (46. Krutý, 85. Gavrič) – Franěk, Simr
 

Komentář

Juniorka Slavia byla v úvodu utkání velmi aktivní a agresivní. Duel rychle nabral vysoké tempo a Vysočina postupně získávala herní převahu. Z defenzivního bloku se jí dařilo vyrážet do nebezpečných brejků. První branka se zrodila v 32: minutě, kdy Dort uvolnil na pravém křídle Gabriela, jehož přizemní přihrávku před nabíhajícím Mešanovičem uklidil do vlastní sítě bek Slavie. Brzy už to bylo 2:0, když Dortův roh trefil ve vápně přesně k pravé tyči Karlík.
Ve druhé části měli hosté míč častěji na kopačkách a Vysočina se spíše soustředila na defenzivní práci a brejky. Šance však byly spíše na jihlavské straně. Ve 49. z obrany výborně vyrazil Šimáček a ideálně uvolnil ve vápně Dorta, který však v jasné šanci střílel nad. V 73. se Simr prosadil přes stopery, ale jeho pokus postrádal důraz a gólman ho vyrazil na roh. Aktivní Slavia se dočkala v 75. minutě, kdy jihlavská defenzíva podcenila centr z levé strany, na který si naběhl slavistický záložník a zhruba z 18ti metrů trefil přesně k levé tyči. V závěru se hosté snažili o vyrovnání, ke kterému byli blízko po standardních situacích.
„V úvodu zápasu nám dělal problém slavistický důraz a agresivní napadání. Poté jsme se však zlepšili a zaslouženě jsme vstřelili 2 branky. Ještě do 10. minuty druhé půle jsem s našim výkonem byl spokojen. Po sérií střídání však hra ztratila tempo a nám chyběl náboj. Mrzí mne opět hodně laciný inkasovaný gól. Jsem rád, že jsme zvítězili a nikdo se nezranil,“ uvedl po zápase kouč Luboš Urban, kterému scházeli Dolejš a Zelinka.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu