03.03.2010, MF DNES - Vysočina - Eva Streichsbierová

Vždycky přece můžu pásku vrátit, říká nový jihlavský kapitán Dort

Vždycky přece můžu pásku vrátit, říká nový jihlavský kapitán DortFC Vysočina vstoupí do jarní části druhé ligy s novým kapitánem. Lídrem jihlavského týmu by měl být devětadvacetiletý záložník Filip Dort. "Rozhodl to trenér. Přišel za mnou a ptal se, co bych na to říkal. Musím přiznat, že extra nadšený jsem teda nebyl," svěřil se fotbalista, který do Jihlavy přišel jako zimní posila z Příbrami.

 

Přesto jste nakonec na jeho nabídku kývnul...
Prostě jsem si řekl, že to zkusím. Když to nepůjde, tak za ním zajdu a řeknu mu: Trenére, já se na tuhle funkci necítím. Jsou tady jiní kluci, kteří mají přirozený respekt. Tady vám vracím pásku... Nevidím v tom žádný problém.

Každopádně patříte k nejzkušenějším hráčům současného kádru?
Ale třeba Robert Caha je starší (usmívá se). Přišel jsem do Jihlavy s vědomím, že bych asi měl být jeden z nejlepších. Tým nějakým způsobem táhnout. I když samozřejmě ne sám. Myslím, že zodpovědnost přichází s přibývajícím věkem.

Věříte, že ten zvýšený tlak na svoji osobu ustojíte?
Nevím, v podobné situaci jsem ještě nebyl. Nikdy jsem kapitána nedělal. Všechno se bude odvíjet od toho, jak se nám bude dařit na hřišti.

Jako kapitán budete také častěji komunikovat s rozhodčími. Jak s nimi vycházíte?
No, když budu upřímný, tak když jsem ještě nebyl kapitán, hodně jsem jim nadával (usmívá se). Ale zapracuju na sobě.

Tým FC Vysočina doznal oproti podzimu obrovských změn. V podstatě se dá říct, že do jarních bojů vstoupí úplně nové mužstvo. Mohla by to být výhoda?
Taky už jsem zaznamenal hlasy, že to možná není dobře, že se kádr obměnil až takhle výrazně. Já si ale myslím, že pokud se tady čtyři roky po sobě nedosáhlo na cíle, které se vytýčily, tak to asi bylo potřeba. jestli to bude výhoda, nebo ne, to se uvidí za pár měsíců.

Výsledky z přípravy každopádně nebyly nijak slavné...
Přesto si myslím, že šla naše hra postupně nahoru.

Nelitujete, že jste odešel jen do "druholigového" mužstva?
Ne, zatím jsem v Jihlavě maximálně spokojený. Zázemí, tréninky a veškerý komfort pro hráče – vše je srovnatelné s první ligou.

To zní jako ideální stav. Opravdu nenajdete nic, co by vám trochu vadilo?
Zeptejte se mě v pátek po zápase (směje se). Všechno bude záležet na startu soutěže, od toho se bude odvíjet veškerá spokojenost nás všech.

Do prvního utkání už moc času nezbývá, prozraďte, jaká panuje nálada v kabině. Je to spíš očekávání, nebo nervozita?
Zatím nic zvláštního nepozoruju. ale je jasné, že čím víc se bude zápas blížit, tím asi ubude vtípků.

Už jste si zatrénovali i na přírodní trávě?
Ano a byla to změna k lepšímu. I špatná přírodní tráva je totiž lepší než dobrá umělka.

Co se dá říct o první soupeři?
Zlín má velmi kvalitní mužstvo, ale já jsem přesvědčený, že pokud budeme hrát zodpovědně, tak s námi bude mít hodně práce.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu