08.03.2010, Miroslav Fuks

Za výkon proti Zlínu se nemusíme stydět, říká Urban

Za výkon proti Zlínu se nemusíme stydět, říká UrbanJihlavskému týmu se jarní vykročení výsledkově nepovedlo. Přes nadějný a bojovný výkon svěřenci Luboše Urbana na domácí půdě podlehli exligovému Zlínu 0:1. Jak domácí lodivod tento duel vidí s odstupem dvou dnů? "Prohráli jsme úplně zbytečně. Za předvedený výkon se rozhodně nemusíme stydět. V utkání jsme si vytvořili 3 – 4 gólové příležitosti. Byli jsme blíže výhře a zápasu by rozhodně více slušela remíza."

 

Duel byl o vstřelení prvního gólu, který po naší velké chybě zaznamenal soupeř. Jsem rád, že jsem potvrdili naši stoupající výkonnost. Velká škoda, že dřina hráčů nebyla bodově ohodnocena.

Zaskočil vás Zlín něčím?
Zlín předvedl očekávanou hru. Praktikoval rozestavení 4 – 1 – 4 – 1, hrál jednoduchý fotbal s nákopy na Kroupu a potvrdil, že má velice silný střed zálohy na čele s Vozábalem a Abrahámem.

Chtěl byste se některé hráče za výkon pochválit? Komu se příliš nedařilo?
Fotbal je především týmová hra. Přesto musím vyzdvihnout výkon obrany, která přes absence Tlustého a Šimáčka pracovala jednoduše a zodpovědně. Problém jsme měli ve středu zálohy, kde nás zlínští přehrávali. Více jsem čekal od Fraňka na pravém křídle, kterému nevycházela finální fáze. Simr začal výborně, ale ve druhé části se vytrácel. Přesto lze říci, že jsme měli na to Zlín porazit. Nebyli lepší.

V závěru se tým nedostal k očekávanému tlaku...
Zápas byl o prvním gólu. Po něm se zkušený a kvalitní Zlín zatáhl a čekal na brejky. Navíc se ve druhé části zhoršilo a zmrzlo hřiště, což neumožňovalo kombinaci, míč skákal a stabilita hráčů byla horší. Jednou šancí tak byly standardky, z nichž jsme dvakrát byli blízko vyrovnání. Zejména Dortův přímák zachránil Skácel zázračně. Snahu o tlak hráčům rozhodně nešlo upřít.

Zvažujete proti Vlašimi změny v sestavě?
Po zápase mají šrámy Dort, Gába a Simr. Navíc by konkurenci v obraně mohli zvednout uzdravení Tlustý a Šimáček. Uvidíme.

Co říci k pátečnímu soupeři?
Vlašim musel víkendový duel odložit, což by mohlo být naší výhodou. My jsem už najeli na zápasový rytmus a osahali jsme si domácí hřiště. Cesta k úspěchu povede přes zopakování dobrého výkonu proti Zlínu a k tomu musíme přidat i produktivitu! Proti Vlašimi budou ve hře velmi důležité body, které nutně potřebujeme k posunu do horní poloviny tabulky.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu