20.03.2010, Miroslav Fuks

Dobrý bod z horké hlučínské půdy

Dobrý bod z horké hlučínské půdyFotbalisté FC Vysočina se dnes naplno přesvědčili o tom, jak horké je fotbalová půda v Hlučíně. Místní FC je zejména doma velice nebezpečný, což dokázal úvodní jarní remízou proti Hradci Králové a stejný výsledek zopakoval i proti jihlavskému celku. Konečná remíza 1:1 (1:1) je vzhledem k průběhu duelu zasloužená a rozhodně představuje cenný plusový zisk. O jihlavský bod se ve 25. minutě postaral bezpečně proměněnou penaltou kapitán Filip Dort.

 
HlučínHlučín
19.kolo, sobota 20.3.2010, 15:00
1:1
(1:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 25. Koubek – 27. Dort
ŽK: Hrtánek, 45. Žižka, 86. Javorek - 20. Franěk, 66. Gavrić
Rozhodčí: Bílek - Moudrý, Marek
Diváci: 500
Hlučín: Hanuš - Tomáš, Žižka (79. Mozol), Šiklič, Švrček, Javorek, Koubek, Sokol (63. Bartošák), Dohnálek, Dobeš, Hrtánek
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Karlík, Gavrić - Dort, Gába (68. Krutý), Görner - Franěk (85. Veselý), Mešanovič, Dolejš (76. Simr).
 

Komentář

Kouč Luboš Urban sáhl oproti domácímu duelu se Zlínem do sestavy na dvou místech. Na lavičce zůstal hrotový útočník Simr, kam se posunul hbitější Mešanovič a jeho ofenzivní post na levé kraji obsadil Dolejš. V obraně nehrál zkušený Caha a místo něj po zranění poprvé nastoupil stoper Tlustý. Chorvat Gavrić se tak přesunul na post levého beka.

První nebezpečný pokus si připsal v 6. minutě Görner, ale gólman Hanuš míč vyrazil do bezpečí. Domácí odpověděli Šikličovým pokusem z přímého kopu, který našel jen Uvarenkovu náruč. V 18. minutě mohl otevřít skóre domácí Dobeš, z gólové pozice však míří mimo. Ve 24. minutě musel nebezpečnou Fraňkovu hlavičku Hanuš vyrazit na rohový kop. O minutu později se domácí ujali vedení. Do ofsidového postavení byl poslán Koubek a obstřelil gólmana. Vysočina naštěstí už po dvou minutách dokázala odpovědět. V pokutovém území byl faulován Mešanović a kapitán Dort pokutový kop bezpečně proměnil. Zbytek první části proběhl v režii hostí, ovšem k brance nevedl.

V úvodu druhé části zaujal jihlavský roh, po kterém následná střela skončila v rukavicích Hanuše. Poté z rohu centroval Šiklič, našel hlavu Javůrka, od které se míč odrazil do rukou Uvarenka. V 55. minutě jihlavského gólmana protáhla Koubkova střela. Vzápětí si na druhé straně málem dal vlastní gól Šiklič, nakonec z toho byl jen roh pro Jihlavu. V 61. minutě krásně vypálil Koubek, ale jeho střela letěla těsně vedle brány. V 63. minutě Šikličův trestný kop likvidoval Uvarenko. Aktivní Koubek pálil nebezpečně v 74. a 82. minutě, ale jeho rány byly sraženy a nebo šly mimo. Vysočina byla ve 2. půli pasivnější, přesto mohla v 89. minutě ze dvou rohů strhnout vedení na svoji stranu. Bohužel se tak nestalo.

Související odkazy:
On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: Nekoukáme na spodek tabulky, říká Urban

 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Hlučín | 0:0
19.kolo | Hlučín - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu