04.04.2010, Miroslav Fuks

Urban byl spokojen až ve druhé půli

Urban byl spokojen až ve druhé půliFotbalisté FC Vysočina vyválčili cenný bod z tradičně horké karvinské půdy za remízu 1:1. Svěřenci kouče Luboše Urbana tak drží třízápasovou šňůru neporazitelnosti a zároveň potvrzují výrazné zlepšení své defenzívy. Jak tento těžký zápas viděl jejich trenér?

 

Viděl jsem zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme strašně začali, neboť už asi v 35. sekundě jsme mohli po chybě Gabriela inkasovat. Poté se nám sice podařilo vstřelit díky střele Zelinky první gól, ale náš výkon nebyl ideální. Domácí za podpory silného větru vsadili na soubojový fotbal, nakopávali míče a nakonec se jim podařilo do sítě dotlačit vyrovnání. Stalo se tak po zbytečném rohu. Poté Karviné narostla křídla a my se octili pod tlakem. Asi 3 nebo 4 složité situace jsme naštěstí přežili.
V poločase byl v naší kabině velký křik. Hráči si tyto důrazné pokyny vzali k srdci a výrazně se zlepšili. Díky Krutému, který před půli vystřídal Dorta, se zvedla hra naší zálohy, dali jsme míč na zem a domácí jsme přehrávali. Navíc nám pomáhala i podpora větru. Bohužel, žádná z nadějných akcí či brejků brankou neskončila. Troufám si říci, že jsme ve 2: části měli na tutovky. Nakonec jsme však mohli prohrát, neboť v 88. minutě domácí přelobovali Uvarenka a dobíhající Tlustý míč vykopával z brankové čáry! Vzhledem k průběhu poločasů je konečný výsledek spravedlivý. Zopakovali jsme rok starou remízu FC Vysočina v Karviné.

Co byste řekl ke změnám v sestavě oproti duelu s Ústím?
S výkonem Simra proti Ústí jsem nebyl spokojen a tak šanci dostal v základu Franěk. Veselý proti Ústí odehrál dobrý zápas, ale v Karviné jsem chtěl vsadit ještě více na přímočarost. Proto hrál Zelinka. Rychlostí na soupeře platil i Dolejš, který do zápasu nastoupil za Fraňka v 60. minutě. Na noze měl ve velké šanci náš druhý gól.

Proč v první půli střídal Dort? Kdo poté převzal roli kapitána?
Musel vystřídat kvůli nataženému úponu. Kapitánskou pásku tak převzal Karlík. Pokud by byl na hřišti Veselý, tak by ji měl on.

Chtěl byste výkon některých hráčů vyzdvihnout a naopak?
Opět spolehlivě hrála obranná čtyřka s gólmanem Uvarenkem. Snad jen Gabriel si v první části vybral několik horších momentů. Ty však byly hodně ovlivněny tím, že pro zranění v týdnu trénoval minimálně. Zejména v první půli nás trápil výkon zálohy. Nedařilo se Dortovi a ani Görnerovi. Zlepšení přišlo v příchodem Krutého. Začali jsme kombinovat, zvedli se Görner a Karlík a do hry se začali více zapojovat krajní beci Gabriel a Gavrić.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu