14.04.2010, Miroslav Fuks

K úspěchu povede perfektivní defenzíva, zdůrazňuje Urban

K úspěchu povede perfektivní defenzíva, zdůrazňuje UrbanFC Vysočina se aktuálně může chlubit čtyřzápasovou sérií neporazitelnosti a jarními skalpy Ústí nad Labem a Žižkova. Dobrá bilance však může mít brzký konec, neboť jihlavský tým v sobotu čeká velmi těžký duel na půdě Slezského FC Opava. Té se v aktuálním ročníku II. ligy nedaří a z 22 zápasů získala jen 25 bodů. O to víc bude nyní potřebovat vítězství. Co si o nadcházejícím soupeři myslí trenér Luboš Urban?

 

O Opavě máme, stejně jako o každém druholigovém celku, dostatek informací. Viděli jsme jejich poslední zápas na Dukle (1:1) i utkání doma s Čáslaví (1:1). Právě na domácí půdě před hlučnými fanoušky je opavský celek velmi silný a nepříjemný.

Na které opavské hráče byste chtěl upozornit?
Nebezpeční jsou oba útočníci – urostlý Klesnil, na kterého létá většina centrů, a rychlý Halaška, u něhož je však zdravotní otazník. Uvidíme, zda se už dá do pořádku. Opava se opírá o zkušenou obranu a pohyblivou zálohu, které hodně prospěl příchod tvořivého Gondy ze Slovácka. Silné mají zejména kraje, kde obránci Kolínek i Čáp a záložníci Partyš a Zapletal umí výrazně zahrozit a poslat před branku kvalitní míče.

Může za Opavu nastoupit jihlavský útočník David Korčián, jenž zde hostuje?
Myslím si, že jsme do smlouvy o jeho hostování žádné omezení nedávali. Dle mých informací zatím podává průměrné výkony a nepředpokládám, že by nastoupil v základní sestavě.

Co bude v sobotu na Opavu platit?
Perfektní zvládnutí defenzivní fáze a rychlý přechod do brejků. Rádi bychom se prezentovali stejnou hrou, jak ve druhé půli v Karviné. Není třeba dodávat, že by nám strašně pomohlo vstřelení úvodní branky. Tento fakt ve II. lize výrazně ovlivňuje každý zápas.

Vraťme se do pátku. Co vás v zápase proti Žižkovu nejvíce potěšilo a naopak?
Šlo o velmi těžký zápas, v němž jsme byli trpěliví, vycházeli jsme z poctivé obranné práce a především jsme náš výkon dokázali vygradovat. Zpočátku nás Žižkov přehrával ve středu hřiště, ale už od poslední čtvrthodiny první půle jsme začali přebírat iniciativu. Druhá část už byla v naší režii, šli jsme za vítězstvím a dokázali jsme si vypracovat několik gólovek. To Žižkov měl vyloženou šanci prakticky pouze jednu v samotném závěru, kdy nastřelili tyč.

Jaký je zdravotní stav mužstva?
Vzhledem ke čtyřem žlutým kartám nebude moci nastoupit Peter Krutý. S natrženým svalem nemůže trénovat ani Pavel Simr, který má zatím pouze individuální přípravu. Naopak Filip Dort již začal s tréninkem a byli bychom velmi rádi, kdyby v Opavě, kde v minulosti prožil skvělou sezónu, mohl nastoupit.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Slezský FC Opava

- II. liga: 11 utkání   5 – 4 – 2   17 : 13
- poslední vzájemný duel přinesl kvalitní hru a převahu Vysočiny, ovšem žádnou branku - 0:0.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu