01.05.2010, Miroslav Fuks

Urban: Velmi nám pomohl rychlý gól

Urban: Velmi nám pomohl rychlý gólZimní proměna ligového kádru FC Vysočina zatím nese své plody. Jihlavský tým nyní drží sérii pěti vítězství v řadě, osmi zápasů bez porážky, třikrát za sebou neinkasoval a navíc je nejlépe střílejícím celkem II. ligy. Jak viděl kouč Luboš Urban poslední duel proti sparťanskému „béčku“?

 

Velmi důležitý byl náš první rychlý gól. Ten nám proti mladému soupeři velmi pomohl. Viděli jsme na videu, co se Spartou před čtrnácti dny udělalo, když doma proti Hradci prohrávali ve 12. minutě už 0:2. My jsme si vedli podobně, neboť už v 18. minutě jsme vstřelili druhý gól. Poté jsme hráli svoji hru – bránili jsme v bloku od své poloviny a nechali jsme domácí celek hrát. Sparta se tlačila dopředu, čímž jí vzadu vznikala okénka, které jsme díky Dortovi využili ke vstřelení třetí branky. Tím jsme zápas rozhodli. Druhá půlka se hrála v úmorném vedru a my jsme se během ní šetřili síly a soustředili jsme se na udržení příznivého stavu. Domácí se dostali pouze do dvou nebezpečných šancí a naopak my jsme mohli své vedení ještě zvýšit po několika nadějných brejcích. Zápas jsme zvládli výborně takticky.

Pomohl vám fakt, že jste k zápasu odcestovali už v pátek?
Tento model jsme si úspěšně vyzkoušeli na podzim na Žižkově a nyní z Prahy vezeme 3 body. Jsem rád, že nám vedení klubu vyšlo vstříc a zajistilo nám kvalitní ubytování. Všechno klaplo!

Chtěl byste vyzdvihnout výkon některých hráčů?
Vzhledem ke zraněním Fraňka, Šimáčka a Zelinky jsme k zápasu odjeli pouze s šestnácti hráči, navíc někteří nastoupili s různými šrámy a sebezapřením. O to cennější tyto tři body jsou. Kluci si za kvalitní týmový výkon zasloužili pochvalu a dva dny volna.

Střelec třetí branky Filip Dort, který je odchovancem Sparty, své spoluhráče dotáhl k dalšímu vítězství: „Hodně nám pomohla úvodní brzký polovlastní gól. Dostali jsme se do pohody a do poločasu se nám podařilo zvýšit na 0:3. Ve druhé části jsme se už nikam nehnali, bránili jsme od vlastní poloviny a hlídali jsme výsledek. Svoji roli v tom sehrála i naše únava po předchozím náročném zápasovém programu. Já osobně se po zraněním už dostávám do tempa, ovšem nedá se říci, že by mi v zápase nějak dramaticky síly ubývaly. Věřím, že příště zápas odehraji celý.“
Jaký má kapitán pocit z dosavadních výkon svého týmu? „Naše výkony mají vzestupnou tendenci. Především se nám podařilo zlepšit defenzivní práci a výborně chytá Uvarenko. Předváděná hra však ještě ideální. Potřebujeme do ní vložit více klidu a soustředěnosti. Věřím, že se ještě budeme zlepšovat.“

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu