18.05.2010, Miroslav Fuks

Demeter a Kosak přeřazeni do „áčka“

Demeter a Kosak přeřazeni do „áčka“Mladí jihlavští záložníci Robin Demeter a Jan Kosak byli přeřazeni do kádru „A“ mužstva a zůstanou v něm i pro letní přípravu. „Tento krok je zcela v souladu s klubovou filozofií dávat šanci talentovaným odchovancům a vychovávat je pro první tým. Současný závěr sezón je pro tento posun velice vhodný,“ okomentoval aktuální rozhodnutí sportovního vedení FC Vysočina trenér Luboš Urban.

 

Robin Demeter (nar. 21.12.1989) s „áčkem“ absolvoval zimní soustředění a též se pravidelně objevoval na vybraných trénincích prvního týmu. V nedávném domácím zápase proti Vlašimi se dokonce dočkal premiérového startu ve II. lize a další minuty přidal v neděli v Čáslavi. Dlouhodobě podává velice dobré výkony za juniorku, kde si dosud připsal 36 zápasů a vstřelil 4 branky. V mladším dorostu B nastupuje jeho bratr Patrik. Se slovenským defenzivním záložníkem Michalem Demeterem, který za Jihlavu odehrál v letech 2005 - 2006 celkem 28 zápasů v I. a II. lize a nyní nastupuje v Bohemians Praha, je žádná rodová příbuznost nespojuje.

Levonohý záložník či útočník Jan Kosak (nar. 3.2.1992) na sebe výrazně upozorňuje v dorostenecké kategorii. Od patnácti let je pravidelným členem českých mládežnických reprezentací a už na jaře 2008 si připsal první starty v extraligovém starším dorostu. V nejvyšší dorostenecké soutěži doposud nastoupil do 48 zápasů a skóroval 12x. „Kosaka pravidelně sleduji v domácích dorosteneckých zápasech. Skok rovnou do „áčka“ pro něj bude hodně náročný, ale my věříme, že ho zvládne. Chceme ho vidět v trénincích a pomoci mu v dalším fotbalovém vývoji,“ uvedl kouč Urban.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu