21.05.2010, Sedmička - Jan Typlt

Ubytovna na stadionu nemá obdoby

Ubytovna na stadionu nemá obdobyJednu věc by fotbalové Vysočině mohla závidět řada prvoligových klubů: bydlení pro mladé přespolní hráče. Dlouhá léta bydleli mladí hráči FC Vysočina studující na jihlavských školách po různých internátech. Ideální řešení to nebylo – ať kvůli vzdálenosti na stadion, tak proto, že klub nad nimi neměl dohled. Studenti a učni někdy nemají daleko do hospody a na diskotéku…

 

Dnes je přímo k tribuně na stadionu „přilepená“ moderní budova od architekta Františka Šmédka, v níž tři poschodí patří Domovu mládeže.

Večerka? Před zápasem i o půl osmé

Vypadá to v něm jako ve fotbalovém snu. Ubytovaní chlapci vidí z oken přímo na hřiště, z pokoje na trávník to mají jen pár kroků. „V České republice je náš Domov mládeže jedinečný, formou zřízení i způsobem fungování. Všechno je u nás podřízené sportovní přípravě,“ uvádí ředitel fotbalového internátu Jaroslav Hochmal.

Všech třicet ubytovaných chlapců hraje v týmech FC Vysočina. „Jsem tu opravdu spokojený, kdybych nehrál fotbal a nemohl tady bydlet, musel bych do školy denně dojíždět ze Světlé nad Sázavou,“ pochvaluje si záložník dorostu B Michal Havel, jenž v Jihlavě studuje veřejnou správu.

Z města musí hoši být na ubytovně v devět večer, večerka bývá v deset. Před zápasy to ale může být i o půl osmé. „Výjimeční jsme také v tom, že fungujeme nonstop, přes víkendy během prázdnin. Z normálního internátu se studenti občas musejí povinně vystěhovat, a to pro fotbalistu v průbněhu sezony může znamenat problém,“ vysvětluje Hochmal.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu