09.06.2010, David Zeman

Fanklub: Shrnutí ročníku, cíle v další sezóně a blízká budoucnost

Fanklub: Shrnutí ročníku, cíle v další sezóně a blízká budoucnostFanklub FC Vysočina má za sebou první kompletní ročník svého fungování. V této sezóně se mu povedlo uspořádat výjezd na každý venkovní druholigový zápas jihlavského týmu, kam mířil alespoň v minimálním počtu 8 - 9 fanoušků. Nejnavštěvovanějším výjezdem bylo utkání v Čáslavi, kde tým Luboše Urbana v sektoru hostí povzbuzovalo 19 příznivců. Jen o něco méně vyznavačů žlutomodrých bylo v Praze na Viktorii Žižkov a v Mostě. Představitele Fanklubu FC Vysočina Jiřího Pecha mladšího jsme požádali o rozhovor hodnotící fotbalový ročník z jeho pohledu.

 

Na žádném z 15-ti výjezdů se nevyskytl z naší strany žádný problém, který by vyžadoval např. zásah policie, nedostali jsme se do žádné potyčky. Naopak – ve většině měst, kam jsme přijeli, jsme se seznámili s domácími fans a navázali s nimi kontakty, které většinou nadále přetrvávají. Mnozí členové fanklubu během celého ročníku za svým klubem najezdili cca 7.000 kilometrů.

Byl některý z výjezdů nějak speciální?
Poslední výjezd v této sezóně na Julisku jsme pojali recesticky a většina z přítomných členů fanklubu měla na sobě sako a k tomu barevnou paruku, namalovaný obličej klubovými barvami či žlutomodré třásně. Fantazii jsme meze nekladli. I z toho je vidět, jakou cestu v oblasti výjezdů fanklub nastolil – pokusit se shlukovat slušné fanoušky, kterým jde opravdu jen o fandění a o podporu našeho týmu a proč si při tom neužít i trochu zábavy?! Před sebou má fanklub i hodně práce s atmosférou na domácích zápasech, kde vnímáme velké rezervy v naší činnosti. Fanklub je novým členem FCV, který je sice teprve na počátku, ale plný odhodlání. Za dobu svého fungování si vytvořil zdravé jádro, které hodlá nadále rozšiřovat.

Jak by jsi zhodnotil sezónu z pohledu fanouška a zástupce fanklubu?
Myslím si, že nejen pro mě, ale pro celý fanklub, to byla sezóna dvou tváří a každá nás něco nového naučila. Podzimní nepříznivé venkovní výsledky vybudovaly mezi členy silné pouto, které je odhodláno klub podporovat i za nelehkých situací. Pouto však vzniklo i mezi hráči a fanoušky a nyní máme možnost společné prožívat jak těžké chvíle, tak úspěchy. Jarní část nám ukázala druhou stránku fotbalu, tu krásnější, kde jsme prožívali úžasnou sérii s atraktivním fotbalem. Díky velikému zájmu o všechna utkání FCV si troufám tvrdit, že jednotliví členové mají o svém klubu a hráčském kádru velký přehled.

Jaké jsou ambice a plány fanklubu v další sezóně?
Naším hlavním cílem je sdružovat fanoušky FCV a vytvořit silné fanouškovské zázemí. Na další sezónu plánujeme především získávání dalších členů, kteří by spolu s námi měli napomoci k dalšímu zkvalitnění práce fanklubu. Od dalšího roku chceme být daleko aktivnější ve všech oblastech, které fanklubu náleží. Cítíme velkou podporu ze strany klubu, která v posledním měsíci vyvrcholila v užší spolupráci a zainteresování fanklubu na nových prvcích diváckého marketingu připravovaných pro příští rok. Této spolupráce si vážíme a věříme, že to  SPOLEČNĚ ZVLÁDNEME! Pro podrobnější seznámení můžete využít našich setkání, či s námi někdy vyrazit na výjezd, na kterém budete vždy všichni vítáni.

Co očekáváš od příští sezóny jako fanoušek?
Jako fanoušek se těším na novou naději, kterou dává nadcházející ročník. Po jarních výkonech všichni věříme v jejich pokračování i na podzim. Samozřejmě ten největší sen je prožít sezónu, která bude plná napínavých okamžiků, krásných fotbalových momentů a zakončena naším postupem do Gambrinus ligy.

Článek najdete i ZDE na stránkách Fanklubu, navíc v tomto článku najdete i odkaz na "kilometrickou banku" Fanklubu.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu