12.06.2010, Miroslav Fuks

Juniorka na závěr šokovala Baník!

Juniorka na závěr šokovala Baník!Juniorka FC Vysočina odjela na půdu stejného výběru ostravského Baníku bez posil z „áčka“ a naprosto v klidu, neboť již měla jistotu záchrany. Naopak Slezané nastoupili v silné sestavě, neboť k záchraně nutně potřebovali zvítězit a zároveň doufat v úspěch Uničova. Konečná výhra Jihlavy 2:3 (1:1) je proto překvapivá, ovšem zasloužená. Hned dvě trefy Vysočiny zaznamenal Jan Kopic a jednou se radoval Vladimír Peška.

 
Ostrava BOstrava B
30.kolo, neděle 13.6.2010, 10:15
2:3
(1:1)
FC Vysočina BFC Vysočina B
 
Branky: 34. Zeher, 90. Strnad - 3. a 71. Kopic, 53. Peška
ŽK: 58. Zeher, 58. Kraut
Rozhodčí: Sedláček - Trávníček, Zadník
Diváci: 0
Ostrava B: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Coufal, Křižan, Vasenda, Zeher (71. Dressler), Wojnar, Greguš, Strnad, Kraut.
FC Vysočina B: Tulis - Bambula, Filip, Ptáček, Naniáš - Pikl (46. Poláček), Kopic, Lovětínský, Leligdon, Šandera (53. Málek) - Peška (58. Vacek).
 

Komentář

Hostující mladíci začali skvěle, když se už ve 3. minutě trefil po rozehraném trestném kopu přímo k tyči Kopic. Baník mobilizoval do útoku, ovšem v 17. minutě Frydrych ve velké šanci překopl z deseti metrů branku Jihlavy a brzy nato střílel po rohu těsně mimo Greguš. V 29. minutě vychytal Krauta gólman Petr Tulis, který dres FC Vysočina oblékl v ročníku 2009/10 v ligovém utkání vůbec poprvé. Ve 34. minutě nachytal hostujícího brankáře Zeher, který ho chytře přeloboval z 25 metrů a srovnal na 1:1.

Druhou půli otevřela příležitost dalšího zkušeného hrota Strnada, který pálil hlavou asi metr mimo tři tyče. A tak o minutu později zahřmělo na druhé straně. Útočník Peška dorazil po krásné brejkové kombinaci míč do prázdné brány a poslal hosty do vedení! Vedení mohl zvýšit dorostenec Poláček, ovšem domácí brankář jeho ránu vytlačil nad břevno. Lépe už se vedlo v 71. minutě Kopicovi, který obešel brankáře a zavěsil - 1:3! Baník poté zoufale útočil, ale šance Coufala, Greguše či Strnada brankou neskončily. Na první venkovní výhře jihlavského „béčka“ v tomto ročníku MSFL nic nezměnilo ani závěrečné snížení Strnada z přímého kopu.

„Podali jsme výborný výkon a zejména v první půli jsme kontrolovali hru. Dokázali jsme skórovat po krásných akcích. Výhra je o to cennější, že jsme duel dohrávali se čtyřmi dorostenci, kteří do zápasu velmi dobře zapadli. Jsem rád, že jsme výkonem navázali na hru v Líšni, ve Slavičíně, v Kroměříži či ve Znojmě a že jsme se konečně dočkali tříbodového zisku ze hřiště soupeře. Takový výsledek je skvělým rozloučením s tímto ročníkem MSFL a zároveň výbornou motivací do letní přípravy,“ uvedl trenér Josef Vrzáček.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu