06.08.2010, Miroslav Fuks

Vysočina dukelský komplex nezlomila

Vysočina dukelský komplex nezlomilaFotbalisté FC Vysočina nadále čekají na výhru proti pražské Dukle. V duelu dvou aspirantů postupu na Julisce podlehli 3:1 (1:0), když svůj dobrý výkon nedokázali gólově zúročit. Hosté celý zápas pouze dotahovali náskok vojáků, kteří vedli od 12. minuty a ve druhé části svůj náskok z ojedinělé standardky zvýšili. Arnold Šimonek sice pět minut před koncem snížil, ale v posledních vteřinách duelu přišel do zcela otevřené obrany Jihlavy poslední zářez.

 
Dukla PrahaDukla Praha
2.kolo, pátek 6.8.2010, 17:00
3:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 12. a 90(+2). Chigou, 73. Hašek – 85. Šimonek
ŽK: Hašek, Šmíd – Gabriel, Gavrić
Rozhodčí: Adam - Košec, Pospíšil
Diváci: 550
Dukla Praha: Rada - Šmíd, Hanousek, Hašek, Vorel, Berger (68. Nečas), Chigou, Šiml, Svatonský (59. Přeučil), Malý (90. Kučera), Mičic.
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Görner, Karlík, Dort – Dolejš (84. Zelinka), Bača (54. Šimonek), Tecl (66. Krutý).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Luboš Urban potvrdil svoji nespokojenost s výkonem proti Varnsdorfu i změnami v základní sestavě. Na lavičce zůstali Krutý a Šimonek a důvěru dostali útočníci Bača a Tecl, který v zápase působil hlavně na levém křídle.

Po úvodním oťukávání přišla první velká šance už v 6. minutě. Obránce Šmíd chybně vykopl míč, tohoto se zmocnil Dolejš, pronikl po pravém křídle a odcentroval do vápna. Brankář Rada balón vyboxoval jen na vápno k volnému Dortovi, který však obloučkem prostor mezi třemi tyčemi netrefil. To Dukla byla v úvodní příležitosti úspěšnější. Ze středu pole šel centr do křídla na nabíhajícího Malého, který ho z první vrátil na malé vápno, kde byl u míče dříve Chigou než Tlustý a odrazem od zem se trefil přesně k levé tyči – 1:0. V 18. minutě odcentroval po zemi Gabriel a z první střílel Dort. Bohužel, jeho rána nebyla dostatečně prudká a našla náruč gólmana. Ve 28. minutě Vysočina podnikla rychlý brejk tažený Dortem. Na křídle našel Dorta, který z hranice vápna pálil těšně vedle. Zajímavý fotbal nahoru – dolů pokračoval. Ve 31. minutě se octil v dobré pozici Hanousek, ovšem pálil nad. Ve 33. minutě našel Dolejš za vápnem volného Karlíka, s jehož střelou však Rada neměl problém. V 39. minutě kopal standardku Görner, kterou zajímavě zakroutil do vápna na Karlíka, které chybělo jen velice málo k tečování do branky. Ve 42. minutě se centr z pravé strany v podání Šimla doputoval až k nekrytému Chigou, ten ale z hranice penalty přestřelil. V závěru úvodní části nebezpečně odcentroval Hašek a k hlavičce se prodral Chigou. V tísni však neměl tolik času, tudíž jeho hlavička letěla nad. Do kabin se tak šlo za zaslouženého vedení Dukly 1:0.

Vysočina byla od úvodu druhé půle aktivnější a často držela míč. V 52. minutě se Dolejš ve vápně udělal prostor ke střele a jeho pumelice jen těsně minula branku! V 54. minutě vypracoval velkou šanci pro Dorta Tecl. Jihlavský kapitán však placírkou pálil těsně vedle levé šibenice! Od 60. minuty se hra začala více vyrovnávat. V 65. minutě se Berger po rohovém kopu dostal k odraženému míči a Uvarenko musel vytasit reflexivní zákrok. V 68. minutě jihlavští chybovali ve středu pole a Malý po následném brejku vypálil těsně vedle levé tyče. V 72. minutě Dukla podnikla rychlý brejk, který faulem na rohu vápna utnul žlutým faulem Gabriel. Následný volný kop domácí šikovně rozehráli na nohu Haška, který díky tečím trefil přesně prostor u pravé tyče – 2:0. Vysočina ani za nepříznivého stavu nerezignovala a obléhala branku týmu z Dejvic. Hostům však scházel důraz v šestnáctce a přesnost ve finální fázi. Střelecké pokusy produkoval hlavně Krutý, ale ty nebyly dostatečně přesné. Jiskřičku vykřesal právě tento slovenský záložník, který se v 85. minutě postavil k rozehrání rohu a na přední tyči přesně našel hlavičkujícího Šimonka – 1:2. Vysočina se pokoušela alespoň o vyrovnání a čas neúprosně ubíhal. V posledních vteřinách přišla jihlavská hra vabank a po ní brejk dvou hráčů Dukly na Gabriela. Nečas situaci skvěle využil, našel Chigoua a ten chladnokrevně udělal kličku Uvarenkovi – 3:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
2.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 3:1
17.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 0:0
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu