07.08.2010, Miroslav Fuks

Extraligové dorosty se musí obejít bez generálky

Extraligové dorosty se musí obejít bez generálkyDeštivé počasí odložilo nejen start MSFL, ale i generálku jihlavských extraligových dorostenců proti Zbrojovce Brno. Ty čeká ostrý ligový test už v pátek 13. srpna od 11.00 hodin na domácí půdě proti Hradci Králové. Trenéra staršího dorostu Pavla Procházku jsme požádali o zhodnocení letní přípravy.

 

Pozvali jsme do ní 21 hráčů do pole a 3 brankáře. Krom brankáře Kotnoura, který se narodil v roce 1994, šlo o fotbalisty ročníků 1992 a 1993. Zahájili jsem jí 8. července kondičním blokem v Bystřici nad Pernštejnem a poté nás čekal tradiční turnaj v Liberci, kde jsme odehráli 4 duely. Poté už jsme najeli na klasický tréninkový rytmus s přípravnými zápasy ve středu a v sobotu. Tři dny v týdnu kluci absolvovali dvoufázové tréninky.

V přípravě se vám nevyhnuly zdravotní komplikace...
Bohužel, celá řada hráčů nemohla odtrénovat a odehrát vše. Ke startu soutěže se zdravotní stav zlepšil, přesto nadále nejsme bez problémů. Kotnour má angínu, Štancla zlobí chrupavka v koleni, J.Kučera má natažený stehenní sval a Císaře čeká vzhledem k problémům se zánártními kůstkami na tři týdny sádra.

Jste spokojen s výsledky a výkony v přípravě?
Přípravné zápasy nám posloužily hlavně k vyzkoušení nových adeptů ligového dorostu. Hledali jsme hráčům vhodné posty a ideální rozestavení mužstva. Odehrané zápasy nám určitě mnohé napověděly. Postupem léta měly naše výkony a výsledky vzrůstající tendenci. Na mysli mám hlavně zápasy s Českými Budějovicemi, Slavií a Spartou B.

Kteří z mladších hráčů si důrazně řekli o místo v základní sestavě?
Základem týmu budou fotbalisté ročníku 1992, kteří v extralize nastupovali již na jaře. Z mladšího ročníku 1993 to byli například Kliment, Štancl či Císař. Vedle nich se velice dobře jeví útočník Jindřich Kučera, snad ho nezabrzdí aktuální lehké zranění. Týmu bude šéfovat zkušený Jiří Fadrný, který je skutečnou osobností na hřišti i v kabině.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu