21.08.2010, Miroslav Fuks

Náš výkon byl tristní a nezodpovědný, zlobí se Urban

Náš výkon byl tristní a nezodpovědný, zlobí se UrbanVelké rozčarování. Jinak nelze označit výkon FC Vysočina ve 4. kole II. ligy ČMFS na půdě Sezimova Ústí. Nováček soutěže na své půdě zaskočil druholigového favorita a zcela zaslouženě zvítězil 2:0. Hodnocení tohoto duelu nebylo pro kouče Luboše Urbana vůbec jednoduché. "Hráče jsem před zápasem upozorňoval, že k úspěchu povede pouze zodpovědný a aktivní výkon. Bylo nám jasné, že domácí půjdou se vším odhodláním za prvním bodovým ziskem ve II. lize a že jejich maximální bojovností musíme čelit stejnými zbraněmi. Chtěli jsme být trpěliví, fotbaloví a vzadu hrát na nulu."

 

Hráči vaše slova příliš do fotbalové praxe nepřevedli...
V první části se hrál oboustranně opatrný fotbal mezi šestnáctkami. Domácí byli opticky aktivnější a hrozili ze standardek. My jsme byli možná nebezpečnější díky dvěma velmi nadějným brejkům, z nichž zejména ten Dolejšův volal po gólu. Bohužel, Krutý koncovku prováhal. Navíc jsme nezvládli dva ideální přímé kopy zhruba z 18 metrů, které Dort a Krutý na tréninku bezpečně proměňují. Nyní mířili nad.
V poločase jsem byl velmi kritický a hráčům jsem vytýkal nedostatečnou fotbalovost, bojovnost a přístup. Upozorňoval jsem, že si takto koledujeme o gól. Bohužel, došlo na má slova. Po centru obranou propadl balón a po následné teči domácí vstřelili gól. Branka soupeře nakopla, zatáhl se do obrany a chodil do brejků. Navíc po jedné ze standardek zvýšil na 2:0. Opět nám ve vápně propadl míč a z následného závaru padl gól. Za nepříznivého stavu jsme se snažili, ale scházela nám kvalitní finální fáze. Náš výkon byl tristní a nezodpovědný, nelíbil se mi po všech stránkách. Rozhodně ho nenechám bez povšimnutí. Hráči důsledky svého výkonu jistě pocítí. Prohrát se může, ale vždy to musí být se vztyčenou hlavou po bojovném a dobrém výkonu! Tentokrát jsme hráli moc špatně, maximálně jsme mohli dosáhnout na bezbrankovou remízu.

Lze do dalšího duelu očekávat změny v sestavě?
Rozhodně to nelze vyloučit. Nejdříve však zápas důkladně rozebereme. S hráči se tomu budeme věnovat v neděli. S dosavadními výkony některých fotbalistů už mi dochází trpělivost. Ti, kteří by měli být nositeli kvality naší hry, zatím zůstávají za svými možnostmi a očekáváním. Nešlape nám to. V sobotu za juniorku nastoupí 5 hráčů a budou mít možnost říci si o šanci v základní sestavě.

Před týmem je Sokolov...
Neúspěchy na hřištích soupeřů na sebe vytváříme před domácími zápasy velký tlak. I nyní proti Sokolovu nutně potřebujeme zvítězit. Půjdeme proti velice kvalitnímu, ambicióznímu a fotbalovému soupeři. Máme týden na to, abychom se na tento duel co nejlépe připravili a našli sestavu, která nám přinese kýžené tři body.

Filip Dort těžko hledal slova

Kapitán Filip Dort byl po utkání nesmírně zklamán a těžko hledal slova: „Nevím, co k dnešnímu utkání říci. Se spoluhráči sedíme v autobuse, rozebíráme zápas a jsme z něj hrozně špatní... Přitom po utkání se Znojmem jsme měli z naší hry dobrý pocit a věřili jsme, že kvalitní hru budeme schopní přenést i do dalších duelů. V Sezimovu Ústí však náš výkon byl velmi špatný. Netuším, čím si ho vysvětlit. Rozhodně však mohu garantovat, že se na zápas nikdo nevykašlal. To by si nikdo ze spoluhráčů rozhodně nedovolil. Moc dobře víme, co je ve hře a co hrajeme. V neděli nás čeká velký rozbor utkání a lze očekávat, že z něj nevyvázneme bez trestu. Chápu aktuální rozčarování vedení, příznivcům i veřejnosti. Za náš výkon se chceme omluvit a to především fanouškům, kteří nás podporovali na stadiónu v Sezimovu Ústí.“

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu