01.09.2010, Miroslav Fuks

Zlínská hra se oproti jaru výrazně změnila, ví Urban

Zlínská hra se oproti jaru výrazně změnila, ví UrbanFotbalisté FC Vysočina stojí v tomto ročníku před třetí výzvou podpořit domácí „povinnou“ výhru i ziskem ze hřiště soupeře. Po Dukle Praha a Sezimovu Ústí na ně bude v sobotu 4. září čekat velice silný a rozjetý soupeř v podobě Tescomy Zlín. Co to tomto exligovém soupeři ví kouč Luboš Urban?

 

Čeká nás kvalitní soupeř, který nastupuje v podobném rozestavení, jako my. Stejně jako my se snaží o kombinační a pohyblivý fotbal s rychlou přechodovou fází. Jak jsem se mohl na vlastní oči přesvědčit, tak Zlín hodně využívá křídelní hry, do které se zapojují krajní obránci i záložníci. Ti do pokutového území posílají ostré střílené centry na urostlého útočníka Poznara. Tescoma tradičně disponuje velice kvalitními standardními situacemi, které zahrávají ostřílení Dobeš a Šmahaj.

V čem je současný Zlín jiný oproti tomu na jaře?
Z jeho kádru odešlo množství kvalitní a zkušených hráčů. Místo nich nastoupili mladí a velice perspektivní hráči, kteří se úspěšně perou o svoji šanci. Díky nim se zlínská hra poměrně výrazně proměnila směrem k rychlosti, bojovnosti a přímočarosti.

Jak moc Zlínu bude scházet stoper Zbožínek?
Zbožínek byl vyloučen v posledním duelu na Spartě B. Jde o zkušeného organizátora defenzívy, který je navíc velice nebezpečný při ofenzivních standardních situacích. Až vlastní zápas však ukáže, jak moc bude domácímu celku scházet.

Jak s odstupem několika dnů hodnotíte domácí utkání se Sokolovem?
Můj názor se oproti pozápasovému hodnocení nezměnil. Mrzí mne, že jsme v rozmezí 45. – 65. minuty nedokázali proměnit alespoň jednu z vyložených šancí, které by znamenaly zvýšení našeho vedení na 2:0. Místo toho jsme Sokolovu dali energii do závěrečného tlaku. Z něj jsme se nedokázali vymanit udržením míče na polovině soupeře a místo toho jsme jen odkopávali balóny. Naše obrana byla místy přetížená a když došlo ke sledu několika našich chyb, tak soupeř v závěrečných minutách vyrovnal. Všechna čest hráčům, že to za této situace nezabalili a vrhli se za vstřelením vítězné branky. Štěstí se na ně skutečně usmálo a tři body strhli na svoji stranu. Ne nadarmo se říká, že štěstí přeje připraveným.

V tomto utkání jste učinil určité změny v sestavě. Přinesly svůj efekt?
Veselý podal dobrý výkon, který si v závěru trochu pokazil několika chybnými rozehrávkami. Podobně ve druhé části chyboval i Gabriel na levé straně. Každopádně jsme v tomto zápase dokázali po křídlech přes krajní obránce lépe zaútočit, než když na levém beku nastupuje defenzivněji laděný Gavrić. Gába odehrál ve středu zálohy slušný zápas. Škoda, že musel pro zranění odstoupit. Tecl se zlepšoval v průběhu zápasu. Je na něm vidět, že se herně zvedá. Znovu ho začíná zdobit přímočarost a tah na bránu. Škoda, že svůj výkonem nedokázal korunovat gólem.

Plánujete další zásahy do jedenáctky? Jste kompletní?
Gába je zatím v péči lékařů a nad jeho startem je otazník. Jinak disponujeme všemi hráči. Změny v sestavě budou minimální.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FC Tescoma Zlín

- 8 utkání  0 – 3 – 5  8 : 17
- poslední vzájemný duel na jaře 2010 rozhodla trefa Vozábala - 0:1 (0:0).

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu