18.09.2010, Miroslav Fuks

Vysočina nestačila na sparťanské mladíky

Vysočina nestačila na sparťanské mladíkyVýsledky FC Vysočina jsou zatím jako den a noc. Po výborných výkonech a brankových hodech ve Zlíně a s Čáslaví přišla nečekaná prohra na půdě „béčka“ Sparty Praha. Sparťanští mladíci potvrdili výbornou podzimní formu a zaslouženě zvítězili 2:0 (2:0), když rozhodli dvěma rychlými góly v rozmezí 9. až 12. minuty. Jihlavské snížení odmítl neproměněnou penaltou ve 23. minutě Filip Dort.

 
Sparta BSparta B
8.kolo, sobota 18.9.2010, 10:15
2:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 9. Krob, 12. Třešňák.
ŽK: Skála - Dort, Halama, Krutý
Rozhodčí: Adámek – Peřina, Dobrovolný
Diváci: 550
Sparta B: Švenger - Polom (32. Glaser), Doležal, Krch, Krob - Pavelka, Rada, Hašek, Kadeřábek – Skalák (72. Kraják), Třešňák (84. Putz).
FC Vysočina: Rožník – Veselý (46. Halama), Tlustý, Šimáček, Gabriel – Dort (67. Krutý), Karlík (46. Gába), Görner - Dolejš, Bača, Tecl.
 

Komentář

Kouč Luboš Urban dal důvěru stejném sestavě, která naposledy na domácí půdě uspěla proti Čáslavi. Beze změny však nezůstal brankářský post, kde místo indisponovaného Uvarenka nastoupil ve své české druholigové premiéře Dalibor Rožník.

Rožník bohužel dlouho s čistým kontem nezůstal. Už ve 12. minutě totiž jihlavský tým prohrával 2:0... Nejdříve v 9. minutě ztracený balón vybojoval Kadeřábek a krásným centrem našel Kroba, jenž střelou k tyči skóroval. O tři minuty později Hašek přenesl hru na druhou stranu, míč si zpracoval Skála a krátkou přihrávkou našel Třešňáka, který vstřelil druhý gól. Šokovaná Vysočina bojovala o snížení stavu, ovšem kapitán Dort velkou šanci odmítl. Ve 23. minutě neproměnil pokutový kop po faulu Krcha a na Dolejše, když trefil pouze vnitřní tyč a od ní se balón podél čáry odrazil mimo branku. Na druhé straně se ve 30. minutě Skalákův trestný kop dostal až k Radovi, ten na malém vápně zády v brance zakončoval a jeho technickou střelu skvělým zákrokem vytáhl Rožník na rohový kop.

Vysočina do druhé půle učinila hned dvě střídání. Karlíka ve středu zálohy nahradil konstruktivnější Gába a do obrany šel místo Veselého Halama. Tlustý se tak posunul na kraj obrany. Přesto ani tato část výrazně zlepšení na jihlavské straně nepřinesla. Hostům rozhodně nešlo upřít snahu, ale scházela kvalita a klid v koncovce. Ve 49. minutě po jihlavském rohu hlavičkoval Tlustý do břevna sparťanské branky a v 53. minutě špatný odkop Švengera využil Dolejš, ale jeho střela mířila vedle. Domácí chytře vycházeli ze zabezpečené obrany do rychlých brejků. V 56. minutě svoji pozici dokázal využít Glaser a jeho střelu pod břevno vychytal na poslední chvíli Rožník. O 10 minut později Třešňák hezky našel Glasera, ten ale ve velmi slušné pozici nezvolil ideální zakončení. V 74. minutě Pavelka přenesl hru na Glasera, ten vrátil míč na Radu a jeho tvrdou střelu chytil Rožník. Nový strážce jihlavské branky v 79. minutě vychytal samostatný nájezd Třešňáka, kterého uvolnil Pavelka. Poslední odpovědí Vysočiny byla v 81. minutě hlavička Tecla, která se však mezi tři tyče nevešla.

Související odkazy:

On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: Urban: Přehnaný optimismus v kabině nepanuje

 
Zápasy
8.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 2:0
23.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 5:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu