29.09.2010, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FK Viktoria Žižkov

Představujeme domácího soupeře – FK Viktoria ŽižkovRozlosování každého fotbalového ročníku vždy jednou přinese sérii dvou domácích zápasů v řadě. FC Vysočina se nyní nachází uprostřed této série. Po výhře nad Kladnem bude chtít tento pátek 1. října od 18.00 hodin své vítězství zopakovat. Soupeřem jihlavských fotbalistů bude další aspirant postupu a známý klub protřelý Gambrinus ligou – FK Viktoria Žižkov.

 

Po žižkovském sestupu z nejvyšší soutěže se FC Vysočina proti tomuto týmu daří. Před rokem tým Luboše Urbana pod žižkovským vysílačem zvítězil drtivě 1:5 a úspěšný byl i na jaře na domácí půdě, když skórovali Karlík a Mašanović. Aktuální tým Viktorky však prakticky nelze s jeho jarní podobou srovnávat. V týmu v létě došlo k obrovské proměně.

Odešli hráči jako Bartalský, Culek, Bukač, Hruška, Koukal, Martan, Pulkert, Schneider, Vepřek či Vaculík. Právě jihlavský odchovanec Lukáš Vaculík přestoupil do FC Vysočina, aby odtud v létě zamířil na zahraniční angažmá do kyperského druholigového celku Nea Salamis Famagusta FC.

Naopak do žižkovského do kádru přibylo zhruba 15 fotbalistů! Velká část z nich se pravidelně objevuje v základní sestavě známého kouče Martina Pulpita. „Žižkovský tým pravidelně sleduji. Zatímco v úvodu sezóny vítězil zejména díky vůli a bojovnosti, tak od výborného vítězného utkání proti Dukle Praha předvádí i pohledný fotbal. Lze říci, že se nachází na vítězné vlně, což potvrdilo minulé zasloužené vítězství proti „béčku“ Sparty. Výjimkou tedy bylo jejich utkání v Sezimovu Ústí, kde, podobně jako my, herně a výsledkově propadli. Viktorku v brance drží gólman reprezentační „jednadvacítky“ Vaclík, pilířem defenzívy je zkušený slovenský stoper Klimpl a hra zálohy stojí na urostlém Procházkovi a talentovaném Folprechtovi. Velice nebezpečný je útočník Miroslav Markovič, o čemž jasně svědčí 8 branek, které stihl nastřílet během dosavadních podzimních kol II. ligy,“ řekl k nadcházejícímu soupeři trenér Luboš Urban.
„Oproti Kladnu půjde o zcela jiný zápas. Žižkov vychází z poctivé defenzívy, tolik nepresuje a brání od poloviny hřiště. Tento zápas bude o trpělivosti, držení míče, standardních situacích a především o prvním gólu. Půjde o duel předních týmů a sousedů v tabulce, tedy o „6 bodů“! Pevně věřím, že na stadiónu opět bude početná návštěva a výborná atmosféra, která hráče vybičuje v maximálnímu výkonu. Za celou kabinu mohu slíbit, že uděláme maximum pro vítězství!“ zdůraznil kouč Urban.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

právní forma: akciová společnost
vedení klubu: prezident – Luděk Vinš, viceprezident – Michal Kucián, ředitel: Jiří Rýva, ředitel trénink. centra: Jiři Steinbroch
adresa: Seifertova třída, 130 00  Praha 3
tel.: 221 423 427
fax: 222 722 045
e-mail: berna@fkvz.cz
internet: www.viktoriazizkov.cz
klubové barvy: červená a bílá
kapacita stadiónu: 5.600 k sezení
B-tým: divize
mládežnické celky: 13

POHLED DO HISTORIE

zal. 1903 jako Sportovní kroužek Žižkov
1904 – SK Viktoria Žižkov
1950 – Sokol Viktoria Žižkov
1951 – Sokol ČSAD Žižkov
1952 – Slavoj Žižkov Praha
1965 – TJ Viktoria Žižkov
1973 – SK Viktoria Žižkov Strojimport
1982 – SK Viktoria Žižkov PSO
1992 – FK Viktoria Žižkov

Účast v soutěžích po roce 1945:

I. liga: 1945 – 1947, 1993 – 2004, 2006 - 2009
II. liga: 1960 – 68, 1992/93, 2004-06, 2009-11
ČFL: 1969 – 79, 1981 - 89
Český pohár: 1994 a 2001 – vítěz

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance ve II. lize: 6 utkání  3 – 0 – 3   13 : 6

Ze vzájemných zápasů:

jaro 10: FC Vysočina Jihlava – FK Viktoria Žižkov  2:0 (1:0)
Góly: 45. Karlík, 71. Mešanović
VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Šimáček, Gavrić - Dolejš (60. Zelinka), Görner, Karlík, Krutý (89. Gába) - Mešanović, Franěk (74. Veselý). ZIZ: Hruška - Šťastný, Procházka, Balík, Vepřek - Culek, Novák (69. Martan), Vaculík - Koukal (83. Kočí), Kalod, Pulkert (52. Zengue Herve).

pod. 09: FK Viktoria Žižkov - FC Vysočina Jihlava  1:5 (0:2)
Góly: 86. Kalod - 4. Šisler, 18. Veselý, 57. Caha, 61. Tecl, 74. Vydra
ZIZ: Bartalský - Kučera (9. Šťastný), Petrů, Mareš, Camara - Hromek, Koukal, Culek, Procházka (34. Straka), Folwarczny (78. Zengue) - Kalod. VYS: Winter - Tlustý, Penc, Kadlec, Caha – Veselý (61. Gabriel), Gába, Karlík, Vydra (78. Cihlář) – Šisler (65. Gruber) - Tecl.

jaro 07: FK Viktoria Žižkov - FC Vysočina Jihlava  2:1 (1:1)
Góly: 12. Švancara, 77. Guľa - 20. Gebreselassie
ZIZ: Bartalský - Kučera, Šťastný, Labant, Král – Novotný, Guĺa, Jambor, Kušnír – Kalod (90.Procházka), Švancara (80. Demjan). VYS: Rzeszoto - Gebreselassie (46. Bartoš), Šourek, Kadlec, Cihlář, - Veselý, Vladyka, Vít (80. Gorol), Malínek (67. Rabušic) - Faldyna, Svoboda
Pravděpodobná sestava: Vaclík - Štastný  Klimpl  Kropík  Mójta - Folprecht  Procházka  Novotný  Čermák - Markovič  Mašek

Trenér: Martin Pulpit

Střelci: 8 – Markovič, 1 – T.Procházka, J.Novotný, Kropík, Bořil, Folprecht.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Klimpl (návrat ze zahraničí), Bodeček (přestup SK Sigma Olomouc), Heidenreich (hostování SK Sigma Olomouc), Bořil (hostování FK Mladá Boleslav), Folprecht (hostování AC Sparta Praha), Kajca (přestup Kmita Zabeirzów / POL), Laušman (hostování Libuš), Mójta (přestup Odra Wodzislaw / POL), Rabiňák (hostování FK Tábor), Súkeník (přestup Spartak Trnava), Vaclík (přestup FC Vítkovice), Markovič a Zawada (hostování FC Baník Ostrava), Mašek (přestup APOP Kinyras FC / KYP)

Odchody: Balík a Folwarczny (přeřazeni do „B“ mužstva), Bartalský, Culek a Pilař (konec smlouvy), Bukač (hostování FC Graffin Vlašim), Hruška (přestup 1.FK Příbram), Kočí (hostování Kunice), Koukal a Hušbauer (přestup FC Baník Ostrava), Janek, Matějka, Martan, Novák, Petrů, Pulkert, Schneider, Vepřek, Ujec (ukončeno hostování), Pokorný (hostování FC Hradec Králové), Vaculík (přestup FC Vysočina Jihlava).

 
Související
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu