10.10.2010, Miroslav Fuks

Luboš Urban: Jsme týmem dvou tváří

Luboš Urban: Jsme týmem dvou tváříFC Vysočina zatím své vysoké ambice a nesporné kvality potvrzuje pouze na domácí půdě. Na venkovních hřištích je výkon a zejména bodový efekt jihlavských fotbalistů mnohem horší. Z pěti zápasů na cizích hřištích si připsali pouhé 3 body. Trenéra Luboše Urbana jsme se zeptali, kde je v tomto směru problém?

 

Mezi naší hrou doma a venku je diametrální rozdíl. Jsme týmem  dvou tváří. Někteří hráči jsou mimo náš stadión poloviční, to je snad na psychologa... Soupeři trestají naše individuální chyby a inkasujeme první branku. Gól domácí celek výrazně nakopne a my poté už nedokážeme zápas otočit či alespoň vydolovat bod. Přitom herně na to určitě máme! Schází nám však více sebevědomí, doma má naše hra vyšší parametry a hráči jsou mnohem uvolněnější.
Druhá liga je nesmírně vyrovnaná. Z týmu špičky tabulky však máme nejhorší bilanci venku, což nás strašně sráží. V tomto směru se musíme výrazně zlepšit. Je třeba si uvědomit, že i bod za remízu z venku je pro nás plusový.

Jak jste viděl výkon svého týmu v Třinci?
Porážka mne hrozně štve. Proti hratelnému soupeři jsme prohráli zcela zbytečně, šlo o remízové utkání. Tady se rozhodně dalo bodovat! Jenže přišla chyba Görnera při autovém vhazování, Rožníka překvapila střela a inkasovali jsme. Hlavně v první půli nám nehráli ofenzivní hráči – Tecl, Dort, Görner, Dolejš. Chtěli jsme využít brejkových situací, ale chyběla přímočarost a pohyb. V chladném ranním počasí uprostřed mlhy jsme působili zmrzle. Ve druhé části se naše ofenzíva s příchodem Krutého a později i Bači zlepšila. Hrálo se prakticky na jednu branku a vypracovali jsme si množství nebezpečných standardních situací. Nejblíže brance byl hlavičkující Šimonek. Jenže v Třinci bychom mohli hrát týden a stejně bychom neskórovali. Chybělo nám i štěstí...

Lze na tomto zápase nalézt nějaká pozitiva?
Doma proti Žižkovu jsem chválil útok a kritizoval obranu, která inkasovala 3 branky. Nyní v Třinci jsem mohl být spokojený s výkonem defenzívy. Tlustý hrál na pravém beku místo zraněného Gabriela a byl možná našim nejlepším hráčem. Stopeři Halama – Šimáček byli velice jistí.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu