03.03.2011, Zdeněk Tulis

Věřím, že přichází pravá chvíle pro FC Vysočina

Věřím, že přichází pravá chvíle pro FC VysočinaFotbalové jaro konečně klepe na dveře! Končí velmi dlouhé období náročného nabírání kondice a síly, zimních přípravných zápasů a teoretizování nad ambicemi jednotlivých týmů. S jarním startem jsem plný napjatého očekávání. Vstupujeme do důležité sezóny, která by se mohla stát odrazovým můstkem jihlavského fotbalu mezi česku elitu. Zároveň též na dlouho poslední sezónou ve II. lize.

 

Ano, pevně věřím, že se v červnu dočkáme vytouženého návratu do Gambrinus ligy. Jsem opravdu přesvědčen, že poté bude náš klub schopen zabydlet se v nejvyšší soutěži dlouhodobě.

Troufám si říci, že FC Vysočina ještě nikdy nedisponoval tak vyrovnaným a kvalitním kádrem hráčů, s nímž nyní vstupuje do druhé části soutěžního ročníku. Týmu byly vytvořeny velmi dobré podmínky pro zimní přípravu a dočkal se jak posílení, tak i rozšíření konkurence. Podařilo se nám to i v současné nelehké krizové době, která podpoře sportu a sponzoringu příliš nepřeje. O to větší náleží poděkování našim dlouholetým reklamním partnerům, dále pak Statutárnímu městu Jihlava a kraji Vysočina a především pak heroické podpoře ze strany hlavního akcionáře a generálního sponzora – akciové společnosti PSJ.

V zimní přestávce mužstvo opustil pouze málo využívaný ofenzivní hráč Karel Zelinka a možnost pravidelného herního vytížení jsme dali našim odchovancům Robinu Demeterovi (Písek) a brankáři Martinu Matiáškovi (Břeclav). Byli bychom rádi, kdyby se v létě do FC Vysočina vrátili v podobně dobré formě, jako se to zimě podařilo jiným navrátilcům z hostování – levému obránci Tomáši Cihlářovi (z Třince) a především záložníkovi Janu Kopicovi (z Čáslavi). Velkou nadějí do budoucna je i ofenzivní záložník či útočník Tomáš Kučera, kterého jsme přeřadili z naší juniorky. Velká škoda, že v závěru zimní přípravy utrpěl zranění menisku.

Fanoušky jistě potěšil příchod dvou navrátilců. Hostování na Kypru ukončil záložník Lukáš Vaculík, jehož zkušenosti se v druholigových bojích budou jistě velmi hodit, a velké očekávání vkládáme do kanonýra Murise Mešanoviće, který se zotavil z operace kolene a jeho zimní výkony vzbuzují naději, že se dokáže vrátit do skvělé formy, s níž jihlavský dres opouštěl. Jediným, zato velmi významným, přestupovým tahem FC Vysočina v zimním období byl příchod znojemského levého beka či záložníka Jana Šilingera. Jsme velice rádi, že jsme tohoto velmi perspektivního borce přivedli do našich řad a zvítězili jsme tak v přestupové přetahované celé řady českých a slovenských klubů. Navíc bych rád připomněl skutečnost, že se nám podařilo prodloužit jihlavské působení brankáři Martinu Svobodovi, stoperovi Janu Halamovi a též ikoně klubu Michalu Veselému.

Věřím, že stejně jako my, tak i naši příznivci jsou před startem jara plni optimismu. Zároveň bych je však chtěl požádat o trpělivost a pochopení. Jaro budou bezpochyby provázet četná zaváhání všech klubů a průběh sezóny bude nervydrásajícím a vyrovnaným bojem do posledního kola. Je třeba si uvědomit, že ani sebehvězdnější kádr či horentní rozpočet není zárukou úspěšného postupového boje. Krása sportu, a fotbalu zvlášť, spočívá právě v jeho nevyzpytatelnosti a velkém významu štěstí a kouzla okamžiku. Mnohokrát jsme se o tom v minulosti přesvědčili i my. Snad právě proto nyní nadchází ta pravá chvíle pro naše modro-žluté barvy.

Pod tlakem bojů o postup bychom neměli zapomínat na rozvoj klubu a mládežnické týmy. Ty jsou a nadále budou pro FC Vysočina jednou ze zásadních priorit. Jsme velice rádi, že se řada našich odchovanců prosadila v kvalitních českých i zahraničních klubech a že naše fotbalová líheň produkuje další talenty pro „A tým. I proto nyní činíme veškeré kroky k naplnění příslušné náročné mládežnické licence ČMFS pro kluby, které by měly být pilíři českého fotbalu.

PS: Doufám, že aktuální příchod jara vydrží. Případný sníh a mráz fotbalu a jeho divákům příliš neprospívá. Přesto doufám, že širokou sportovní veřejnost z celého regionu neodradí od návštěvy našeho úvodního duelu proti Dukle Praha (pátek 11. března od 18 hodin) ani eventuelní chlad. Právě tento duel dvou postupových aspirantů totiž bude nesmírně důležitý a do dalšího průběhu ligy mnohé napoví. Přijďte tedy hráče povzbudit v hojném počtu! Na tribunách vás budou velmi potřebovat a slibují, že se na hřišti vydají ze všech sil a schopností!

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu