15.04.2005, Redakce

Vaculík: Snažím se, aby mne v létě koupili do základní sestavy!

Jihlava – V sobotu 2. dubna se jihlavská kopaná po dlouhé době opět dočkala „svého“ prvoligového střelce. Po Robertu Cahovi, který skóroval 19.11.2000 v dresu Baníku Ostrava proti Příbrami, se do prvoligové sítě trefil odchovanec FC Vysočina Lukáš Vaculík. při svém teprve druhém startu za Mladou Boleslav, kde z jihlavského klubu hostuje.

 
ak k tvému premiérovému gólu došlo?

Dostal jsem super nahrávku od Matějovského za beky. Na libereckého brankáře Hauzra jsem postupoval z levého křídla a měl dost času na rozmyšlení, co s míčem provedu. Chtěl jsem gólmana přehodit a čekal jsem, že půjde na zem, ale on to ustál a první střelu mi vyrazil, podruhé jsem to dorážel už do prázdné brány.

Za utkání v Liberci tě dokonce MF DNES nominovala do sestavy kola…

Zápas se mi skutečně vydařil. Trenér Uhrin mne do hry nasadil v 59. minutě, aby levá strana začala lépe fungovat a nedostali jsme další gól. Nakonec to vyšlo tak, že jsem se nachomýtnul ke dvěma vstřeleným brankám. Krom vstřeleného gólu jsem si totiž připsal i asistenci u branky Sedláčka. Ze zápasu jsem samozřejmě měl super pocit. Zvláště, když v ochozech nechyběli moji rodiče.

Vraťme se v čase zpět. Jak vzpomínáš na první krůčky v novém působišti?

Do Boleslavi jsem přišel na zimní přípravu. Přijetí od spoluhráčů bylo v pohodě, horší to však bylo s mojí aklimatizací v nových podmínkách a novém městě. Po menších úvodních problémech se naštěstí vše urovnalo a já do nového klubu bez problémů zapadl.

Kde a jak v Mladé Boleslavi bydlíš?

S přítelkyní jsme si pronajali byt 2 + kk.

Jak jsi byl spokojen se zimní přípravou?

Určitě byla velmi kvalitní. Trenér Uhrin ji přizpůsobil tak, abychom měli dostatečně natrénováno, ale zároveň nebyli zatavení. I v přípravných zápasech jsem dostával dostatek příležitostí. Zejména jsem ale byl rád, že mi 100% sloužilo zdraví. Musím to zaklepat na dřevo – se svaly či třísly necítím žádný problém.

Neublížil ti trochu zimní příchod zkušeného exsparťana Baranka?

Asi trochu ano. S jeho příchodem byl totiž vyřešen jeden kraj zálohy a o zbylou levou stranu tak vlastně bojuje pět hráčů – já, Čáp, Cigánek, Jarolím a Brunclík. Bez Míry by možná moje pozice byla jednodušší. Na druhou stranu je konkurence určitě prospěšná. Nutí nás stále podávat dobré výkony a pořád na sobě pracovat.

Jak ze své pozice hodnotíš trenéra Uhrina?

Jeho velkou předností je, že hráče dokáže motivovat a povzbudit. V týmu stále vytváří dobrou atmosféru. Je nesmírně ambiciózní a soutěživý, nikdy nechce prohrát a to přenáší i na nás.

Jak těžké bylo dostat příležitost v prvoligovém zápase? V úvodu sezóny jsi nehrál…

První tři zápasy jsem strávil na lavičce, ale trenér mne ubezpečoval, že šanci určitě dostanu. Ta přišla v důležitém domácím utkání proti Českým Budějovicích, které jsem 1:0 vyhráli a já odehrál posledních 30 minut. Poté přišel zmiňovaný vydařený zápas v Liberci a v posledním kole jsem dokonce odehrál celou druhou půli v domácím duelu proti Příbrami. Jen škoda, že jsme tento duel pouze zremizovali 0:0. Snad jsem trenérovi ukázal, že na to mám a že se mnou může počítat. Doufám, že jsem si řekl o to, abych dostával šanci v každém zápase. Musím však na sobě stále pracovat.

V čem vidíš největší rozdíl mezi I. a II. ligou?

Největší rozdíl vidím v důrazu a agresivitě. Vše se dojíždí a všechny osobní souboje jsou tvrdší.

Jaká panuje v boleslavské kabině atmosféra?

Máme mladý ambiciózní tým, který táhne za jeden provaz. Partu tu je opravdu výborná. Přispívá k ní třeba i to, že po každém domácím zápase chodíme spolu s manželkami či přítelkyněmi na povinnou večeři. Navíc se nám zatím daří, na jaře jsme ještě neprohráli a rádi bychom tuto sérii protáhli.

Hostování v Mladé Boleslavi ti končí k 30. červnu. Jak vidíš svoji další budoucnost? Máš už nějaké signály?

Na toto téma se mnou zatím nikdo nemluvil. Mladá Boleslav na mne má opci na přestup, o který si však musím říci sám svými výkony. Musím udělat maximum pro to, aby mne Boleslav v létě koupila do základní sestavy. Každopádně jsem s ředitelem Tulisem domluven, že se v létě vrátím do Jihlavy a moje další působení v Boleslavi, v Jihlavě či jinde se bude řešit.

Co říkáš na dosavadní jarní výsledky Vysočiny?

Kluci v Plzni nezačali nejlépe. Poté jsem byl doma na Prachaticích, kde byla hrozná škoda, že nevyhráli. Poté však Vysočina zvládla těžký duel ve Vítkovicích a porazila Ústí. Myslím si, že to kluci nemají špatně rozjeté. Hodně napoví zápasy s Mostem a Hradcem.

Lukáš Vaculík

Přezdívka: Váca

Narozen: 6.6.1983

Výška: 180 cm

Váha: 73 kg

Bilance v Gambrinus lize: 3 starty / 1 gól

Bilance ve II. lize ČMFS: 69 startů / 3 góly

Předchozí kluby: DOSTA Bystrc (92-94), FC PSJ/Vysočina Jihlava (94-04), FK Mladá Boleslav

Úspěchy: reprezentace v mládežnických výběrech ČR

- účast na ME "U19" v Norsku

- postup do semifinále Poháru ČMFS (2003/04)

- prvoligové starty v dresu Mladé Boleslavi

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu