09.03.2011, Miroslav Fuks

Trenér Kučera věří v jarní zlepšení

Trenér Kučera věří v jarní zlepšeníExtraligoví mladší dorostenci FC Vysočina (tým U-17) prožil nedobrý podzim, neboť s pouhými sedmi body přezimoval předposlední. Výsledky v zimní přípravě, doplnění týmu a především tříbodový vstup do jara je však příslibem, že by druhá část ročnímu mohla být pro jihlavské mladší dorostence mnohem příznivější. S jakým cílem do jara tým kouče Romana Kučery vstoupil?

 

Hlavním a dlouhodobým cílem je samozřejmě výchova hráče, který zvládne nejen dorostenecký, ale poté zejména dospělý fotbal. V zimním přípravném období jsme v mužstvu udělali revizi a do „B“ dorostu jsme posunuli Zavadila, Hanouska, Moravu, Krotkého a Pokorného. Místo nich se do kádru postupně zapojili noví fotbalisté, kteří měli zvýšit konkurenci. Naše zimní příprava byla velice náročná po kondiční i herní stránce. Sledovali jsme zlepšení výsledkové i herní a hlavně jsme chtěli zvednout psychiku a sebevědomí hráčů, protože jedině takto je můžeme povzbudit do další každodenní trpělivé práce. V přípravě jsme odehráli kvalitní zápasy a navíc se nám podařil vstup do soutěže. Věříme tedy, že se nacházíme na dobré cestě.

Jak jste spokojen s fotbalisty, kteří tým v zimě doplnili?
Věřím, že všichni noví hráči zvýší konkurenci a zařadí se do základní sestavy. Nejvíce se zatím daří Hovězovi, který přišel ze Znojma. Je dynamickým typem útočníka a prosazuje se i střelecky. Defenzivní záložník Sychra přišel z Hodonína a v úvodu jara ho přibrzdila nemoc. Je však pracovitý a houževnatý, jeho čas příjde. Brankář Votava je v Jihlavě z Tábora a zvýšil nám konkurenci na postu brankáře. V přípravných zápasech předvedl dobré výkony. Třebíčský Svoboda je dynamický typ hráče na levou stranu. Společně s obráncem Valíkem si musí zvyknout na jiné tempo a nasazení v tréninku i zápase. I v jejich případě musíme být trpěliví.

Na úvod jara jste vybojovali cennou výhru nad Slováckem...
Dobře jsme do tohoto duelu vstoupili, když už ve 2. minutě neproměnil velmi dobrou šanci ke skórování Polanský. V průběhu 1. poločasu nás soupeř začal přehrávat, měl převahu, z níž vytěžil vedoucí branku po skrumáži ve vápně. My jsme udeřili v 35. minutě po akci Hověze, který pronikl středem hřiště a nezištně vysunul Kelblera - 1:1. Do druhého poločasu jsme udělali změny, čímž jsme soupeře eliminovali zejména ve středu hřiště. Postupně jsme si vytvářeli brankové příležitosti, když největší měl ve 49. minutě Hověz, jenž z 20 metrů po chybě stopera a brankáře netrefil prázdnou branku. Vítězného gólu na 2:1 jsme se dočkali v 65. minutě, kdy Hověz po akci z pravé strany prostřelil z 10 metrů brankáře. V nervózním závěru jsme si pohlídali vítězství a zaslouženě získali cenné 3 body. Mužstvo podalo dobrý výkon a slušně vykročilo do jarní části soutěže.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu