16.03.2011, MF DNES - Vysočina - Petr Páral

Napodobit bráchu by bylo super, sní jihlavský fotbalista Kopic

Napodobit bráchu by bylo super, sní jihlavský fotbalista KopicBěhem zimní pauzy posílil kádr FC Vysočina mladý ofenzivní záložník Jan Kopic. Ten se na stadion v Jiráskově ulici vrátil z půlročního hostování v Čáslavi, kde měl poprvé možnost "přičuchnout" ke druhé nejvyšší soutěži. "Trenér Abrahám mi věřil a dával mi hodně šancí," vzpomíná na své angažmá Kopic.

 

Nyní by rodák z Humpolce rád pomohl Jihlavě k postupu do první ligy. K tomu, aby se tak stalo, bude zapotřebí sbírat pravidelně body, a to i na hřištích soupeře. "Snad brzy přijdou góly a také výsledky. Tím se nastartujeme a pojedeme," věří dvacetiletý středopolař.

Na podzim této sezony jste působil na hostování v Čáslavi. Jak na to vzpomínáte?
V Čáslavi to bylo super. Dostal jsem poprvé šanci hrát ve druhé lize, docela se mi dařilo. Své působení tak hodnotím velice kladně.

Seděl vám herní systém, který Zenit praktikoval?
Bylo dobré, že mi trenér věřil a dával mi hodně šancí.Hrál jsem podhrotového hráče a měl jsem volnost. Takže jsem nemusel plnit skoro žádné taktické povinnosti.

Jsou podle vás Jihlava s Čáslaví hodně rozdílné kluby, ať už jde o herní kvalitu nebo třeba o způsob trénování?
Jihlava je o stupínek výše než Čáslav. Zázemí, trénování, to vše je tu na vyšší úrovni. I hráči jsou určitě kvalitnější.

  • kompletní podobu rozhovoru naleznete ZDE

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu