16.04.2011, Miroslav Fuks

Juniorka zvládla těžkou zkoušku v Opavě

Juniorka zvládla těžkou zkoušku v OpavěDoslova křest ohněm a bezesporu velmi těžkou zkoušku dnes zažili junioři FC Vysočina. Ti se v rámci MSFL představili na půdě exligové Opavy, která míří za postupem do II. ligy. Před 1.300 diváky favorita potrápili a při troše štěstí mohli pomýšlet i na bod. O výsledku nakonec rozhodla jediná branka z 15. minuty, o kterou se postaral opavský Klesnil - 1:0 (0:0).

 
OpavaOpava
21, sobota 16.4.2011, 16:00
1:0
(1:0)
FC Vysočina BFC Vysočina B
 
Góly: 15. Klesnil
ŽK: 60. Čáp - 22. Ptáček, 64. Fadrný
Rozhodčí: Pochylý - Plesar, Kondler
Diváci: 1304
Opava: Novák - Čáp, Kolínek, Cigánek, Formánek - Zapletal (58. Vyskočil), Partyš (86. Křeček), Knapp, Žmolík - Halaška (69. Chmelíček), Klesnil
FC Vysočina B: Rožník – Čížek (72. Mandžuka), Ptáček, Gavrić, Kryštůfek – Fadrný, Lovětínský – Šandera (82. Přibyl), Leligdon, Dobrovolný (78. Poláček)) - Kosak.
 

Komentář

Juniorku z "áčka" posílila pouze trojice Kosak, uzdravený Gavrić a gólman Rožník. V sestavě se tak objevila hned pětice dorostenců - Čížek, Ptáček, Kryštůfek, Fadrný a Přibyl.

Během většiny zápasu byl domácí tým lepším celkem a vytvořil si spoustu šancí. Celou řadu příležitostí však nezúžitkovali ani hosté. Branka tak padla jen jedna, když v 15. minutě míč vyražený brankářem Rožníkem po střele Žmolíka dorazil hlavou do sítě Klesnil.

Právě vytáhlý Klesnil byl dnes tím, kdo spálil celou řadu šancí. Ještě před svým gólovým zápisem hlavičkoval po Partyšově centru nad branku. A znovu Klesnil. Tentokrát ve 25. minutě se dostává k míči po příhrávce Partyše, ale ze dvou metrů pálí balon pouze do hostujícího gólmana. Celek z Vysočiny nepřijel do Slezska jenom bránit, nejdříve střílel vedle Dobrovolný. Ještě blíže ke gólu měl Lovětínský, který se do míče opřel zhruba z dvaceti metrů a Novák vytáhl ránu na roh. V závěru první pětačtyřiceti minutovky se ještě v šestnáctce snažil prosadit Partyš. Obešel si obránce, ale trefil pouze gólmana.

Ve druhém poločase se Opavští dlouho hledali. Patnáct minut jim trvalo, než se dostali do šance. Halaška se řítil sám na gólmana, ale Rožník byl u míče dřív. Pak se znovu přihlásil o slovo Klesnil. Hned ve dvou případech šel sám na Rožníka. Nejdříve pálil vysoko nad, poté ho gólman vychytal. Slovenský brankář následně zlikvidoval i ránu Žmolíka z trestného kopu a Opava tak vyhrála 1:0. Minutu před koncem měl na hlavě vyrovnání Fadrný, ovšem gólman jeho ránu pokryl.

"Nepamatuji si, kdy jsme naposledy zahodili tolik šancí," kroutil hlavou trenér Opavy Josef Mazura. "Sli jsme dvakrát sami na brankáře, tohle využívat musíme, výsledek tak byl stále otevřený," konstatoval náš trenér a dodal: "S  výsledkem jsem ale spokojený."

"Zasloužené vítězství domácích, ukázali, že už teď patří do druhé ligy. Tento zápas byl pro nás super. Kéž by kluci takovou cennou prověrkou procházeli každý týden. Navíc se hrálo na krásném stadiónu před 1300 diváky. Ani v této atmosféře jsme se soupeře nezalekli. Hráli jsme kombinačně a Opavu jsme potrápili. Hrál se otevřený fotbal, z čehož pramenila spousta šancí na obou stranách," řekl po utkání trenér rezervního celku Jihlavy Josef Morkus.
převzato z www.sfc.cz

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu