27.04.2011, Miroslav Fuks

Tomáš Cihlář se chce udržet v základní sestavě

Tomáš Cihlář se chce udržet v základní sestavěTomáš Cihlář je nedílnou součástí kádru FC Vysočina od chvíle, kdy opustil kabinu staršího dorostu v červnu 2006. Tedy od prvního ročníku po sestupu z Gambrinus ligy. Poté stihl vybojovat stříbrnou medaili na MS „dvacítek“, byl u neúspěšných pokusů o postup a v létě 2010 trochu v tichosti odešel na hostování do Třince. Na zimní přípravu se vrátil do jihlavského kádru a svými výkony si místo udržel i pro jarní boje. A nejen to. Po začátcích na lavičce nastoupil v posledních dvou duelech v základní sestavě na svém postu levého beka.

 

Jak se zrodilo tvé podzimní hostování v Třinci? Jak na působení ve Slezsku vzpomínáš?
Z pohovoru s trenérem Urbanem vyplynulo, že na podzim nebudu dostávat tolik herních příležitostí a že by pro mne bylo lepší najít si hostování, kde budu pravidelně nastupovat. Nabídky přišly z Třince a Vlašimi a já se rozhodl pro Slezany. Do týmu jsem v pohodě zapadl, byla tam super parta a docela pravidelně jsem nastupoval, což pro mne bylo hlavní. Už méně jsem byl spokojen s prostředím a městem jako takovým. Oproti Jihlavě či Znojmu to přeci jenom byla změna.

Co říkáš na současné nadějné tabulkové postavení Třince?
Myslím si, že klub i hráči v Třinci cítí, že mají na to, aby hráli ve vyšších patrech II. ligy. Je pravdou, že herně to z jejich strany také často není ideální, ale výsledky se jim daří dělat velmi dobré.

V zimě jsi se vrátil do Jihlavy. Věřil jsi, že v kádru zůstaneš pro jaro?
S trenérem Vrzáčkem jsem se bavil v prosinci na halovém turnaji. Projevil zájem, abych v kádru zůstal a popral se o místo v sestavě. S tímto cílem jsem do toho šel.

Přípravu a tím boj o místo ti navíc zkomplikovalo zranění kotníku...
Je to tak. Při jednom z přátelských zápasů jsem dobíhal centr a snažil se zakončit. Gólman mi však při souboji přilehl nohu. Výsledkem byl podvrknutý kotník a já tak šel do jara s herním mankem. K míči jsem se dostal až týden před ligou. Byl jsem rád, že jsem se mohl rozehrát v „béčku“ a že mi v Čáslavi dal trenér šanci i v základní sestavě.

Jak vlastně vnímáš současnou velkou konkurenci v týmu?
Konkurence byla v Jihlavě vždy. Myslím si, že je zdravá. Vnímám ji určitě pozitivně. S Honzou Šilingerem a Petarem Gavrićem se dobře známe, jsme kamarádi.

Byl jsi se svými výkony v Čáslavi a doma proti Spartě spokojen?
Ze svého výkonu jsem měl lepší pocit na Zenitu, zde jsme však nakonec pouze remizovali. Proti Spartě mne zase potěšilo výrazné vítězství. Já udělám maximum pro to, abych se v základní sestavě udržel.

Co říkáš na výchozí pozici FC Vysočina před druhou polovinou jara?
Čeká nás sedm posledních zápasů, na které se musíme poctivě připravit. Soustřeďme se na každý nadcházející zápas a udělejme vše pro to, abychom na konci soutěže skončili nejhůře druzí.

Mimochodem, vzpomeneš si ještě někdy na stříbrné mistrovství?
Byl to pro mne velký zážitek a krásný úspěch ve skvělé atmosféře. Už je to však minulost, ke které se ve vzpomínkách vracím jen minimálně.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu