05.05.2011, Miroslav Fuks

Trenér Vrzáček věří, že bude mít při složení sestavy šťastnou ruku

Trenér Vrzáček věří, že bude mít při složení sestavy šťastnou rukuDlouho očekávaný zápas už klepe na dveře. V neděli 8. května bude v 10.15 hodin na pražském Žižkově zahájen duel 25. kola II. ligy ČMFS, v němž svede přímý souboj o postup domácí Viktoria proti FC Vysočina. Myslí si jihlavský trenér Josef Vrzáček, že bude tento zápas pro vývoj postupové tajenky klíčový?

 

Při našich ambicích, bodovému zisku a tabulkovém postavení je šest kol před koncem ligy důležitý každý duel. Význam zápasu na Žižkově umocňuje skutečnost, že na sebe narazí dva aspiranti postupu a tabulkoví sousedi. Rozhodně bych však toto utkání nestavěl výrazně nad naše zápasy na Kladně či o týden později doma s Třincem. Je třeba si uvědomit, že po utkání na Viktorce bude ve hře ještě 15 druholigových bodů.

Jak zpětně hodnotíte výkon svého týmu na Kladně?
V tomto utkání jsme potřebovali zvítězit a získat plusové body do tabulky pravdy. Jsem rád, že jsme na zaslouženou výhru dosáhli a tento dílčí cíl se podařilo naplnit.

V tuto chvíli asi řešíte poměrně příjemné starosti, jaké sestavě dát v neděli důvěru...
Těší mne, že je nyní celý tým zdravý, což nám skýtá řadu variant základní jedenáctky. Nyní je na nás trenérech, abychom při složení sestavy měli šťastnou ruku.

Jaké jsou vaše poznatky o hře žižkovského týmu?
Jde o velice kvalitní tým, který po zásluze a dle očekávání bojuje o postup do Gambrinus ligy. Výkony Žižkova musím vyzdvihnout po stránce taktické a kondiční připravenosti. Ve hře tohoto celku lze vystopovat prvky z tréninkového procesu. Nespornou výhodou žižkovského kádru je zastupitelnost na všech postech.

Domácí budou postrádat několik karetních hříšníků. Bude to pro Jihlavu výhoda?
Nemyslím si to. Jak jsem již uvedl, tak v týmu Viktorky panuje slušná konkurence a zastupitelnost na jednotlivých postech. Kupříkladu za potrestaného Markoviče může nastoupit duo zkušených útočníků Mašek a Kalod, které má celkem odehráno jen v I. lize nějakých 230 zápasů a 40 vstřelených branek.

Na hřištích všech soupeřů se můžete spolehnout na hlasitou podporu svých fanoušků. Co byste těmto nejvěrnějším příznivcům chtěl před utkáním na Žižkově vzkázat?
Předně jim chci poděkovat za věrnou podporu. Naposledy v Kladně byli hodně slyšet a vytvořili nám takřka domácí prostředí. Věřím, že nám pomohou i v těžkém nedělním zápase na Žižkově. Ještě jednou děkujeme!

 
Související
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu