27.05.2011, Miroslav Fuks

Vysočina se na výhru pořádně nadřela

Vysočina se na výhru pořádně nadřelaPovinná výhra FC Vysočina nad beznadějně posledním Hlučínem se nerodila vůbec lehce. Jihlavští hráči se před nízkou návštěvou a při vytrvalém dešti na tři body pořádně nadřeli a natrápili. Ještě v 79. minutě svítil na ukazateli skóre stav 1:1, ovšem nakonec domácí zmobilizovali všechny síly a díky trefám Stanislava Tecla, Jiřího Gáby a Filipa Dorta zvítězili zaslouženě 3:1.

 
FC VysočinaFC Vysočina
28.kolo, pátek 27.5.2011, 18:00
3:1
(1:0)
HlučínHlučín
 
Gól: 26. Tecl, 79. Gába, 90. Dort - 67. Bartl
ŽK: 23. Kopic, 43. Vaculík, 65. Gába - 59. Cverna, 76. Coufal, 86. Hrtánek.
Rozhodčí: Matějek - Chytil, Santarius
Diváci: 550
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel, Šimáček, Halama, Cihlář (29. Šilinger) – Kopic, Vaculík (73. Görner), Gába, Dort, Mešanović (67. Dolejš) - Tecl.
Hlučín: Hampel - Cverna, Mozol (87. Skřehot), Hanus, Coufal - Bartl (73. Skwarczek), Bartošák, Motal, Štefek, Hrtánek - Žondra (61. Koubek).
 

Komentář

Sestava oproti duelu v Mostu doznala jedné vynucené změny, když vykartovaného Karlíka nahradil Gába. Dále se do základní sestav vrátil místo Bači Kopic. Pro něj však tento druholigový ročník v zápase proti Hlučínu skončil, neboť v něm inkasoval 8. žlutou kartu a čeká ho dvouzápasový distanc.

Před zraky hráče Udine Matěje Vydry vstoupili jihlavští hráči do zápasu nepříliš výrazně. Nedařila se jim kombinace a byla na nich znát nervozita a nejistota. Uvolněně hrající Hlučín mohl jít do vedení v 11. minutě, kdy domácí neúspěšně zahrávali rohový kop a po následném brejku hostí chyboval Dort, nechtěně narazil Hanusovi, který se proti jeho nebezpečné střele vytáhl bravurním zákrokem. Vysočina odpověděla v 16. minutě, kdy rychlou kombinaci zakončoval Kopic přesným centrem a Tecl nedůraznou hlavičkou. Jihlava se nakonec dočkala s příchodem deště v 26. minutě, kdy obrana hostí nejprve zablokovala střelu Dorta, ovšem míč se odrazil k Teclovi, pro kterého už nebyl problém zasunout míč do poloodkryté branky – 1:0. Ani kýžený gól po 327 minutách čekání křeč z hráčů FC Vysočina nesejmul. V 36. minutě mohlo být vyrovnáno, kdy brilantní střelu Hanuse z přímého kopu vyrazil Uvarenko do tyče a od té se balon odrazil do autu. Vysočina nakonec mohla jít do kabin v lepší náladě, jenže Dortův přesný centr před branku ze 42. minuty Vaculík do branky neprostřeli. Lapil ji gólman Hampel.

Druhá půle byla ve znamení snahy Hlučína o vyrovnání a snahy Vysočiny o zúročení otevřenější obrany soupeře při rychlých brejcích. Vrcholem takového snažení byla ideální přihrávka Dorta před branku na malé vápno Teclovi. Tomu však míč na podmáčeném trávníku odskočil a mladý útočník z první pálil nad břevno.Vysočina neuspěla ani v 67. minutě, kdy po levé straně utekl Tecl, počkal až z druhé vlny naběhne Vaculík, domácí středopolař hned přiťukl míč Kopicovi a ten povedeným half-volejem protáhl Hampela. V 67. minutě přišlo to, čeho se domácí fanoušci báli. Hlučínský Bartl se uvolnil na vápně a krásnou technickou střelou vyrovnal na 1:1. O rychlou odpověď se pokusil Dort, ale jeho pohotová střele letěla nad. Jihlava si tak oddechla až v 79. minutě, kdy přišel centr Gabriela z pravé strany, Tecl ho dokázal na zadní tyči hlavou vrátit na Gábu a ten z 5 metrů poslal míč nekompromisně pod břevno. Konečné uklidnění do jihlavských řad přinesl přímý kop. V 87. minutě pálil v dobré pozici těsně nad Görner, ovšem o 3  minuty později už byl z obdobné pozice Dort přesnější a zkušeně střelou přes zeď zvýšil na konečných 3:1.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | Hlučín - FC Vysočina | 2:3
28.kolo | FC Vysočina - Hlučín | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu