05.06.2011, Miroslav Fuks

Josef Vrzáček: Hráči předvedli týmový výkon

Josef Vrzáček: Hráči předvedli týmový výkonChvíle po skončení 29. kola aktuálního ročníku II. ligy si jistě hráči, trenéři, funkcionáři, sponzoři i fanoušci představovali jinak. V zimní přípravě a bezesporu i v průběhu jara věřili, že v té době už budou slavit postup mezi českou elitu a nebo se budou připravovat na poslední rozhodující kolo. Bohužel, rozhodnuto už ve II. lize je právě po 29. kole. Vysočina s určitostí skončí na nepopulárním 3. místě a svoji oprávněnou postupovou ambici musí minimálně o rok odložit. Jak tuto realitu vstřebával kouč Josef Vrzáček po zápase ve Vlašimi?

 

Jsme bezesporu zklamaní. Už před tímto zápasem jsme si uvědomovali, že naše šance je pouze v teoretické rovině. Přesto jsme věřili, že se na nás štěstí usměje a budeme mít až do konce soutěže postupovou naději. Žižkov však v Mostě zvítězil a nyní už může slavit. K rozboru příčin toho, že se před nás v tabulce dostaly oba pražské celky, se v nadcházejících dnech a týdnech dostaneme. Nyní se musíme soustředit na závěrečný zápas ročníku s Karvinou. Přesto už teď si troufám tvrdit, že chléb se lámal v duelech na Žižkově a doma s Třincem. V obou jsme byli herně lepším celkem, ale svoji převahu jsme nedokázali zúročit gólově a tedy výsledkově. Zde se aktuální soutěžní ročník lámal v otázce postupu.

Vraťme se do Vlašimi. Jak hodnotíte výkon svého mužstva?
Na soupeře jsme se dobře připravili a do utkání jsme aktivně vstoupili. Kontrolovali jsme hru, byli jsme v pohybu, hráči se nabízeli, bojovali a především jsme vstřelili úvodní branku. Škoda, že jsme do poločasu nedokázali naše vedení navýšit. Příležitosti a akce k tomu byly. Ve druhé části jsme změnili taktiku, hráli jsme ze zabezpečené obrany a soustředili jsme se na brejky. Opět škoda, že jsme některou z našich příležitostí nedotáhli do gólového konce. Závěr tak mohl být klidnější. Troufám si říci, že naše výhra byla zasloužená.

Chtěl byste některého z hráčů za výkon vyzdvihnout?
Do zápasu ze zdravotních či disciplinárních důvodů nemohla nastoupit celá řada hráčů. Za této situaci kluci k utkání přistoupili velmi bojovně, koncentrovaně, prostě jako tým.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu