06.06.2005, Redakce

Večeřa: „Poslední krok bývá vždy nejtěžší!“

Poslední zápas letošní sezóny může učinit vpravdě historický zápis do kroniky fotbal v Kraji Vysočina. Jihlavský klub má jedinečnou šanci postoupit do nejvyšší soutěže Gambrinus ligy! Stačí učinit na první pohled jednoduchý poslední krok – doma porazit o nic nehrající Kroměříž. Jak těžký tento úkol bude jsme se zeptali kouče Karla Večeři.

 
Poslední krok bývá při každém postupovém boji ten nejtěžší. Na druhou stranu už kluci na jaře několikrát dokázali, že jsou schopní zvládnout i velmi těžké zápasy, ve kterých musí vyhrát. Naposledy dokázali vyhrát těžký duel proti Pardubicím. Věřím, že dokáží porazit i Kroměříž!

Jak jste zápas ve městě perníku viděl?

všem rozhodl náš ojedinělý a fantastický vstup do utkání. velkou aktivitou a napadáním jsme domácí dostali pod velký tlak, který jsme dokázali zúročit i v brankové úspěchy. Za stavu 0:4 už nebylo těžké utkání dotáhnout do úspěšného konce. Soupeř se však přeci jenom vzpamatoval díky gólu v poslední minutě 1. půle a výsledkem tak byla vyrovnaná druhá část zápasu.

Touto cestou musím poděkovat našim fanouškům kteří se za námi do Pardubic vypravili. Jejich vytrvalé povzbuzování bylo skutečně skvělé, místy však až přílišné . Hráči takto mohli lehce ztratit koncentraci.

V jakém stavu je po neděli marodka?

Po arteroskopii menisku je mimo hru Vláďa Vácha a k němu s největší pravděpodobností se zraněným kolenem přibyl i Pavel Bartoš. Na druhou stranu mne velmi těžší, že jsem v Pardubicích opět mohl využít služeb Tomáše Kaplana.

Ke konci se chýlí vaše první sezóna v Jihlavě? jak ji hodnotíte?

Na hodnocení je před posledním utkáním brzy. Od něj se bude odvíjet, zda byla tato sezóna úspěšná a nebo fantastická. Každopádně, kdyby mi někdo před rokem řekl, že budeme touto dobou mít šanci na postup, tak bych se smál. Zvláště, když mužstvo v létě prošlo velkou obměnou defenzívy a nám se příliš nevyvedl vstup do soutěže. Ke změnám navíc došlo i v zimě a příležitost tak dostali mladí odchovanci klubu. O to je výsledek v této sezóně cennější.

Čím si skvělou jarní formu mužstva vysvětlujete?

Podařilo se nám ustálit sestavu a najít vhodný herní styl. U řady hráčů pak došlo i ke zlepšení výkonnosti. Na výkonech má navíc velký podíl i skvělá parta, kterou kluci dokázali vytvořit. Ta je asi naší největší silou.

Kolika hráči by stávající mužstvo muselo být posíleno v případě postupu do ligy?

Myslím si, že by 2 – 3 hráči museli přijít. Více bych však do týmu nezasahoval, neboť má svoji sílu. Dokazují to naše vyrovnané zápasy s lídrem soutěže Mostem.

Co očekáváte od Kroměříže?

Soupeř se v Jihlavě určitě bude chtít vytáhnout. Zvláště, když trenér a někteří hráči zde hráli. Já sám jsem též některé trénoval v Brně. Čekám kvalitní zápas se snad dobrým koncem pro nás!

Pivarník: „Budeme chtít využít jihlavského domácího problému!“

Dnešní veledůležitý zápas je zajímavý i z pohledu našeho soupeře. Na lavičce hanácké Slavie totiž sedí starý známý Roman Pivarník a v jejím dresu nastupuji exjihlavští David Čep, Aleš Ryška a Ladislav Šebek. Na úvod jsme se logicky zeptali na Pivarníkovi vzpomínky na Jihlavu.

Na jihlavské angažmá vzpomínám po všech stránkách dobře. Našel jsem zde dobré zázemí, kvalitní podmínky a především nesmírně pracovitý tým, který chtěl něco dokázat. Musím říci, že jsem se s takovým poctivým přístupem ještě nikde nesetkal. Navíc zde hráči vytvořili výborný kolektiv.

Nakolik se dnešní kádr od toho „vašeho“ liší?

Mužstvo je prakticky totožné. Novými hráči jsou vlastně pouze Simr, Vojtíšek a Štohanzl. Výhodou tohoto mužstva je, že už je 3 až 4 roky pohromadě a je sehrané. Když se k tomu připočte stabilní zázemí a dobrý kouč, tak může být výsledkem stávající tabulkové postavení.

Co si myslíte o prvoligových ambicích Vysočiny?

Hráčů, trenérům i celému vedení klubu bych postup z celého srdce přál. Z mého otevřeného pohledu však musím říci, že Vysočina zatím v I. lize nemá co dělat. Mezi I. a II. ligou je obrovský rozdíl ve fotbalové kvalitě. Klub navíc ještě není připraven po stránce ekonomického zabezpečení a stadiónu.

Ředitel klubu Tulis pro klub dělá maximum, stejně se však musí snažit i místní velké firmy a zástupci veřejné samosprávy. Bez jejich finanční podpory ligu není možné hrát. Zlepšit by se měl i přístup diváků, který za mého působení nebyl ideální.

Jak se v dresu Kroměříži daří exjihlavským hráčům?

Hra Ryšky je založena na poctivosti a kondici. Po odchodu z Jihlavy se z něj však rázem stal amatér, přestal hrát špičkovou soutěž, začal pracovat a to se negativně projevilo po jeho návratu do II. ligy. Jeho kondice není ideálně. navíc je momentálně zraněn a v Jihlavě určitě nenastoupí. Čep nám velmi pomohl v obraně, z celého mužstva podával nejstabilnější výkony. Šebek k nám přišel v zimě v kondičně velmi špatném stavu. přesto se v přípravě jevil dobře. Poté však na 5 měsíců vypadl vinou zranění a to si obnovil po několika odehraných zápasech. Již je zdráv a jeho nasazení v Jihlavě je otázkou jeho formy.

Co očekáváte od čtvrtečního vzájemného měření sil?

Hráče Vysočiny znám velmi dobře a vím, co od nich očekávat. Vždyť jsme proti sobě hráli i zimní generálku na II. ligu. Velmi dobře víme o jihlavském problému prosadit se doma do zatažené obrany. Toho budeme chtít využít. Hodně však bude na tom, zda se domácím podaří vstřelit první gól. věřím, že se zlepší přístupu mých hráčů, kteří po zajištění záchrany v soutěži přestali podávat kvalitní výkony.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu