09.06.2011, Miroslav Fuks

Exjihlavský Theodor Gebre Selassie zaujal na Kirin Cupu

Exjihlavský Theodor Gebre Selassie zaujal na Kirin CupuJedním z nemnoha příjemných překvapení nedávného vystoupení české fotbalové reprezentace na mezinárodním turnaji Kirin Cup byl liberecký pravý obránce Theodor Gebre Selassie. Díky pětačtyřicetiminutovkám proti Peru a Japonsku si připsal první dva starty v reprezentačním dresu a zároveň se tak stal vůbec prvním odchovancem FC Vysočina, který za první český tým nastoupil.

 

Přijmi gratulaci ke svým výborným výkonům. Byl jsi z nominace překvapen?
Překvapen jsem určitě byl. Už jsem si plánoval dovolenou, když jsem byl příjemně překvapen touto pozvánkou. V danou chvíli šlo vše samozřejmě stranou.

Jak jsi snášel zvýšený zájem médií díky tomu, že jsi se stal prvním fotbalistou s africkými kořeny, který oblékl dres českého A-týmu?
Trochu jsem to čekal a měl jsem zhruba týden čas na to, abych se na dotazy novinářů připravil. Vše nakonec proběhlo v pohodě.

Jsi rád, že jsi se vyrovnal své sestře, která už za házenkářský nároďák nastoupila?
Jsem rád, že se to sestře Anně zhruba před dvěma měsíci podařilo. Moc jsem jí to přál.

Jak jsi se vyrovnal s náročným letem? Média přinesla informace, že komplikované bylo i autobusové cestování.
Let trvající 14 až 15 hodin byl skutečně velmi náročný. Ten zpáteční byl ještě o kapánek horší, neboť byl spojen s mezipřistáním. Nejhorší však nakonec byl autobusový přesun Matsumota, kde jsem odehráli úvodní zápas, k druhému duelu do Yokohamy. S ohledem na velké zácpy na dálnicích trval přes šest hodin. Přitom byl původně naplánovaný na necelé tři hodiny.

Udělalo na tebe Japonsko velký dojem? Měli jste čas trochu se v této zemi porozhlédnout?
Z Japonska jsem poznal jen kousek kolem hotelu. Velký dojem na mne udělali Japonci, kteří byli za všech okolností velice příjemní a přátelští.

Byla v Japonsku patrná zvýšená bezpečnostní opatření týkající se havárie v jaderné elektrárně Fukušima?
Nic takového jsme nezaznamenali. Jen jsme zaregistrovali vděk Japonců za to, že jsme za daných okolností účast na Kirin Cupu neodřekli.

Přejděme k fotbalu. Jak jsi viděl první zápas s Peru a svůj výkon v něm? Byl jsi hodně nervózní?
Při prvním zápase jsem žádnou nervozitu kupodivu nezaznamenal. Myslím si, že jsem toto utkání odehrál docela dobře.

Zápas proti domácímu Japonsku před více než sedmdesáti tisíci diváky byl asi ještě těžší?
Ta atmosféra byla skutečně neuvěřitelná. Nastoupit před tolika lidmi se tak často nepodaří. V takovém kotli byla radost hrát. Osobně jsem měl z obou zápasů dobrý pocit. Jen škoda, že jsme k poctivé defenzívě nebyli schopní přidat i větší kvalitu do ofenzívy. V takovém složení jsem se však sešli poprvé a narazili jsme skutečně na silné soupeře.

Jaké jsi v reprezentaci zaznamenal přijetí?
Vše bylo úplně v pohodě. Mezi novými spoluhráči jsem se cítil výborně.

Cítíš šanci, že se ti pootevřela dvířka do reprezentace? Představuje pro tebe tato šance velkou motivaci?
Reprezentace je samozřejmě tou největší motivací. Byl bych samozřejmě velice rád, kdybych se v budoucnu dalších startů za „áčko“ ještě dočkal. Nyní bude záležet na mých výkonech.

Jsi spokojen se skončeným prvoligovým ročníkem z pohledu Liberce?
Spokojen mohu být s tím, že jsem krom utkání 28. kola, v němž jsem stál za 4 žluté karty, odehrál celý ročník. Z pohledu celého klubu samozřejmě spokojenost nepanuje. Uděláme všechno pro to, aby příští sezóna byla vydařenější.

Čeká tě nyní dovolená? Po ní nastoupíš do přípravy Slovanu?
V sobotu vyrazím na týden k moři a 20. června se budu normálně hlásit v Liberci na startu letní přípravy.

Mimochodem, sleduješ nadále výkony FC Vysočina?

Jihlavu určitě stále sleduji. Moc jsem klukům přál, aby se jim podařilo postoupit sportovní cestou. Velká škoda, že se to nakonec nepodařilo. Třeba se ještě stane zázrak a do Gambrinus ligy postoupí administrativně...

  • profil Theodora Gabre Selassieho na webu FC Vysočina - ZDE

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu