11.06.2011, Jaroslav Wollmann

Vysočina se s ligou loučila vítězně a s rekordním ziskem bodů

Vysočina se s ligou loučila vítězně a s rekordním ziskem bodůHráči Jihlavy nastoupili do posledního kola s cílem zvítězit a do tabulky si připsat tři body, což by znamenalo nejvyšší bodový počin v historii klubu. V prvním poločase jsme však příliš možností ke skórování neviděli. Svěřenci Josefa Vrzáčka začali svůj cíl naplňovat ve 47. minutě, kdy se po pasu Stanislava Tecla prosadil Petr Dolejš. Ve 72. minutě přišla pojistka v podobě gólu Jana Šimáčka. Vysočina v kvalitním a otevřeném duelu porazila Karvinou 2:0.

 
FC VysočinaFC Vysočina
30.kolo, sobota 11.6.2011, 18:30
2:0
(0:0)
KarvináKarviná
 
Gól: 47. Dolejš, 72. Šimáček.
ŽK: Vrána, Ficek.
Rozhodčí: Ondráš - Pelikán, Páral
Diváci: 650
FC Vysočina: Uvarenko - Gabriel (67. Šimonek), Halama (37. Šimáček), Gavrić, Šilinger - Dolejš, Gába, Karlík, Krutý - Tecl, Bača (71. Fadrný).
Karviná: Kafka - Pavlík, Motyčka, Štajer, Knötig - Ciku (78. Hoffmann), Jursa, Ficek, Gonda (67. Legierski), Milosavljev - Vrána (82. Radzinevičius)
 

Komentář

Vysočina nastoupila bez celé řady zraněných či vykartovaných hráčů. Roli kapitána tak převzal Gába a na lavičce byli připraveni hráči juniorky Fadrný a Vacek. Po delší době v základní sestavě nastoupili Gavrić, Krutý nebo Bača.

V první velké šanci se v 8. minutě objevil karvinský Ciku. Ve vápně se uvolnil přes Gavriće, ale vystřelil jen do pozorného Uvarenka. Ve 13. minutě dostal míč za obranu Tecl, jenže dobíhající stoper ho v šanci stihl zablokovat. Po pasáží bez větších šancí se nejprve v nebezpečné pozici ocitl vrána, ale pálil nad. Ve 27. minutě Šilinger našel vpravo Dolejše, ten vrátil na Gabriela, jehož nebezpečný centr hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Krutý. Ve 28. odcentroval Dolejš, míč se dostal na zadní tyč ke Krutému, jenž na vápně našel střílejícího Karlíka. Jeho pokus se snažil tečovat mezi tři tyče Tecl, jenže nedosáhl na něj. Poslední čtvrthodina první půle náležela Karviné. Ta umně kombinovala a domácímu týmu neumožňovala vytvořit souvislejší akci. Gólové šance ovšem nepřicházely ani před brankou Uvarenka.

Do druhé části Vysočina vstoupila tím nejlepším možným způsobem. Ve 47. minutě Tecl unikl po levém křídle a před branku předložil zcela ideální míč pro Dolejše. Ten už neměl problém usměrnit ho do sítě. Poté měl fotbal neměnný obraz. Slezané obléhali jihlavskou branku a kombinovala. Vysočina pozorně bránila, spoléhala na skvělého Uvarenka a snažila se do brejků vysílat Tecla či Dolejše. Hosté byli blízko vyrovnání v 66. minutě, kdy se ve vápně sám ocitl Vrána, Uvarenko však včasným vyběhnutím velkou šanci zneškodnil. V 70. minutě se na hřiště poprvé ve II. lize dostal reprezentant U-19 Jiří Fadrný. Už o 2 minuty později se mohl se svými spoluhráči radovat z branky. Krutý krásně rozehrál standardu z pravého křídla, kterou do branky nechytatelně špičkou nohy usměrnil Šimáček. Za dvoubrankového vedení Jihlavě narostla křídla a Karviná se najednou nemohla dostat do hry. V 77. minutě nebezpečně vedle tyče hlavičkoval Tecl po centru Krutého. V 85. minutě už to mohlo být 3:0, neboť hostující bek si málem srazil do vlastní sítě centr Krutého, kterého krásně vyslal Fadrný. Blízko branky byl i následný roh před karvinskou brankou. Dobře hrající Karviné nebylo střelecky přáno. V 90.minutě ve skvělé pozici hlavičkoval z malého vápna Radzinevičius – nad. Na skóre se tak už nic nezměnilo.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | Karviná - FC Vysočina | 2:1
30.kolo | FC Vysočina - Karviná | 2:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu