10.05.2006, Redakce

Ing. Tulis: Pokud bychom měli sestoupit, tak jenom proto, abychom se vrátili natrvalo

Dvě kola před nervydrásající závěrem Gambrinus ligy jsme požádali o rozhovor ředitele klubu Ing. Zdeňka Tulise.

 
Co vám dosavadní pobyt FC Vysočina v nejvyšší soutěži ukázal?

Postupem do první ligy jsme předběhli dobu. Na nejvyšší soutěž jsme nebyli připraveni po stránce stadionu, rozpočtu ani hráčského kádru, a proto jsme měli ze soutěže obrovské obavy. Už teď mohu říct, že jsme obstáli se ctí. Těch dvacet osm kol jsme jako klub v podmínkách Vysočiny zvládli. Musím vyslovit obrovskou spokojenost s výkony hráčů a celého realizačního týmu. Teď je třeba udělat třešničku na dortu v podobě záchrany, ve kterou všichni v klubu pevně věříme.

Co by se stalo, kdyby se záchrana v první lize nepovedla?

Případným sestupem se svět nezboří. Po senzačním postupu i zpočátku v lize jsme byli podceňovaní a hodně jsme z této pozice na podzim získali. Konkurentům jsme zamotali hlavu a mají ji zamotanou až do úplného závěru sezony. To je pro nás výborné vysvědčení. A jestli to snažení dotáhneme do úspěšného konce, bude to senzace. Naše filozofie je ale dlouhodobá. Kraj Vysočina i město, kteří přislíbili 180 milionů na první etapu výstavby stadionu, potvrdili, že tomuto projektu věří. Máme pevné základy u mládeže a pokud bychom měli z první ligy sestoupit, tak jenom kvůli tomu, abychom se mezi elitu vrátili natrvalo.

Jak to vypadá s hráčským kádrem ? Zůstane pro příští sezonu pohromadě?

Máme podepsány smlouvy se šestnácti hráči na jeden až dva roky. Nepodepsal pouze Jiří Liška, který přestupuje do mistrovského Liberce. A Tomáš Kaplan, který cítí, že potřebuje změnu prostředí. Opci jsme uplatnili na Petra Vladyku. Se čtveřicí Rzeszoto, Perniš, Demeter a Zúbek jednáme. Máme o ně zájem a je naděje, že zůstanou. Samozřejmě, že by jejich setrvání nahrálo udržení v první lize. Počítám s tím, že o dva až tři hráče kádr doplníme a někoho si zase vytáhneme z vlastní líhně talentů.

A co úspěšný trenér Karel Večeřa, o kterém se spekuluje v souvislosti s Baníkem Ostrava. Udržíte ho?

Karel Večeřa tady odvádí obrovský kus práce a postup do první ligy bude navždy spojen s jeho jménem. Dostal od klubu nabídku nové dvouleté smlouvy a tuto klíčovou otázku vyřešíme první týden po skončení soutěže. Hráči nastoupí na dovolenou 20. května, ti mladší, kteří ještě pomůžou v MSFL béčku, skončí až na konci měsíce. Příprava na novou sezonu by měla začít 12. června, 19. června mužstvo odjede na soustředění do Luhačovic.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu