09.07.2011, Miroslav Fuks

Vysočina po přestřelce nestačila na Liberec

Vysočina po přestřelce nestačila na LiberecFotbalisté FC Vysočina změřili síly s prvoligovým Slovanem Liberec. Ten v letní přípravě zatím provází velmi dobrá forma a střelecká potence, což tým kouče Šilhavého potvrdil ve druhé části proti jihlavské „juniorce“. V té první, v níž se představila silnější sestava FC Vysočina, se hrál zcela vyrovnaný zápas. Pod konečné skóre 5:3 (2:1) se hattrickem podepsal Rabušič, po jedné brance vstřelili Štajner a Gebre Selassie a na druhé straně se z gólu radovali Dort a dvakrát Bača.

 
LiberecLiberec
přát., sobota 9.7.2011, 10:00
5:3
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 35., 45. a 51. Rabušic, 60. Štajner, 68. Gebre Selassie – 32. Dort, 81. a 85. Bača
Diváci: 150
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Karišik, Kelič, Fleišman - Štajner, Krystan, Bosančič, Breznaník - Rabušic, Šural.
FC Vysočina: I. půle: Uvarenko – Gabriel, Komárek, Gavrić, Šilinger – Dolejš, Velický, Dort, Krutý – Sedláček, Tecl. II. půle: Uvarenko – Kryštůfek, Komárek (55. Fadrný), Filip, Gavrić (55. Cihlář) – R.Demeter, Vacek, Karlík, Kosak (80. Dobrovolný) - Sedláček (55. Bača), Simr.
 

Komentář

V první půli se na hřišti odehrával kvalitní a vyrovnaný duel. Gólem zaváněla 15. minuta, kdy Dort přímo z rohového kopu trefil spojnici. Tentýž hráč v 31. minutě trefil čisté břevno střelou z 20ti metrů. Do třetice to už jihlavskému špílmachrovi vyšlo. Ve 32. minutě krásně přes zeď zakroutil přímý kop – 0:1. Liberec však brzy vyrovnal. V 35. minutě po pravém křídle unikl Gebre Selassie a následný odražený míč uklidil do sítě exjihlavský Michael Rabušic. Ve 40. minutě mohla Vysočina znovu vést, ale Sedláček hlavou mířil nad. Konečnou podobu skóre v první půli dal znovu Rabušic, který ve 45. minutě využil jihlavských chyb, dostal se za obranu a skóroval – 2:1.

První půlhodina druhé půle se odehrávala v režii Liberce. Slovan svoji sestavu pozměnil jen minimálně a velmi omlazenou jedenáctku Jihlavy výrazně přehrával. V 51. minutě zvýšil na 3:1 Rabušic, když se ve vápně dokázal s míčem otočit kolem Gavriće. V hodině hry předvedl svoji genialitu Štajner. S míčem u nohy postupoval k jihlavskému vápnu a ustupující beky Vysočiny i gólmana Uvarenka přeloboval ve stylu Karla Poborského – 4:1. V 68. minutě se branky dočkal čerstvý reprezentant a další exjihlavský fotbalista Theodor Gebre Selassie. Po Štajnerem rychle rozehraném přímém kopu před prázdnou brankou proměnil přihrávku Breznaníka. Liberec v závěru polevil a Vysočina toho využila. V 80. minutě trefil Demeter břevno po předchozí kombinaci Karlíka s Vackem. O minutu později hodil Cihlář dlouhý aut na hlvu Bači a ten hlavičkoval přesně k zadní tyči – 5:2. V 84. neproměnil Demeter velkou šanci, z niž vzešel jen roh. Na ten si nejvýše vyskočil Bača a vstřelil svůj 4. gól v letní přípravě – 5:3.

„Do zápasu jsem šli po skončení velmi náročného kondičního soustředění v Novém Městě. S jeho průběhem jsem byl velice spokojený, vše nám vyšlo. V Hotelu SKI a v jeho okolí jsme nalezli výborné podmínky k tréninku i přípravě. Jsem rád, že jsme ho absolvovali bez zranění, ikdyž se někteří nevyhnuli krkolomným  pádům na kole,“ s úsměvem dodal kouč Roman Pivarník, který se vrátil k hodnocení zápasu: „Chtěli jsme zátěž po soustředění rozložit na více hráčů, tudíž většina z nich odehrála jen jeden poločas. V první půli jsem byl s našim výkonem spokojen. Hráči předvedli dobré i špatné věci, byli však Slovanu zcela vyrovnaným soupeřem. Mrzely mne inkasované góly, které byly velmi zbytečné. Takové situace musíme zvládat a uhrát. Do druhé půle jsme nasadili větší množství mladých hráčů. Ti si prošli cenou školou a přesvědčili se o kvalitě prvoligového soupeře,“ uzavřel své hodnocení jihlavský trenér. Ten v Nymburce postrádal nemocného Šimáčka a individuálně trénující Vaculíka, Tlustého a Kučeru.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu