09.07.2011, Miroslav Fuks

Soustředění absolvoval stoper Martin Komárek

Soustředění absolvoval stoper Martin KomárekK jihlavskému fotbalovému týmu se připojila třetí nová tvář po Stanislavu Velickém a Tomáši Sedláčkovi. Na kondiční soustředění v Novém Městě s týmem zamířil šestadvacetiletý stoper Martin Komárek (nar. 14.10.1984). Zasáhl i do sobotního přípravného duelu proti Liberci. Detaily jeho působení na Vysočině budou dotaženy v nejbližších dnech.

 

Proti Liberci si Komárek vedl dobře. Ze zápasu si navíc odnesl výrazný monokl u pravého oka: „Dostal jsem pořádný loket od Breznaníka. Byl bych velice rád, kdyby bylo mé jihlavské působení v příštím týdnu dotaženo. Na Jihlavě mne lákají její ambice, i proto jsem připraven akceptoval působení ve II. lize. Ze soustředění jsem měl velmi dobrý pocit. Poprvé jsem ho absolvoval na kole a musím říci, že tato forma nabírání kondice byla příjemnější a zajímavější, než klasické běhání,“ řekl po utkání Komárek, který se vrátil i ke svému působení v Senici v uplynulém ročníku: „Na Slovensku jsem se chtěl odrazit k zahraničnímu angažmá, ale tento záměr se zvrtl už v 1. kole. Prohráli jsme a trenér Griga poté změnil sestavu. Té se dařilo, zvítězili jsem 8 x v řadě a trenér ji i z pověrčivosti nechtěl měnit. V sezóně jsem tak nastoupil jen do devíti zápasů. V létě mi Senica nabídla prodloužení smlouvy, ale já chtěl změnit dres. Byl jsem 14 dní na dvou zkouškách na Ukrajině, ale zde jsem neudělal dobrou zkušenost. Využil jsem tedy nabídky Jihlavy a trenéra Pivarníka.“

Urostlý 189 cm vysoký hráč je odchovancem SK Bouzov. V patnácti jako útočník a střelec zamířil do Mohelnice, kam v lednu 2002 přilétlo laso ze Sigmy Olomouc. Zde z něj vyrostl moderní obránce. Přes hostování v divizním Ústí nad Orlicí a starty za druholigovou juniorku Sigmy se prosadil do olomouckého prvního týmu. Na prvoligové lavičce seděl už v srpnu 2005, ale premiéry v nejvyšší soutěži se dočkal až o rok později – 10. září 2006 v Plzni. Během čtyř následujících sezón nastoupil do 56 zápasů v Gambrinus lize, z toho 49 x v základní sestavě. Zaznamenal v nich 2 branky. V létě 2010 se v Olomouci nedomluvil na nové smlouvě a tak zamířil na zahraniční angažmá. Nakonec zakotvil ve slovenské Senici, kde si však stabilní místo v základní sestavě nevybojoval a v uplynulém ročníku Corgoň ligy zasáhl jen do devíti zápasů. Na podzim 2010 ho testovalo Brno, ovšem jejich vážný zájem zmařily fotbalové řády nepovolující, aby hráč v jednom kalendářním roce nastoupil za více než dva kluby.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu