16.07.2011, Miroslav Fuks

Vysočina se zatím trápí v koncovce

Vysočina se zatím trápí v koncovceTristní bilance FC Vysočina proti Dukle Praha trvá i po sobotním utkání v rámci letní přípravy. V Nymburce se hrál zcela vyrovnaný duel dvou předních celků loňského ročníku II. ligy. Zejména v první půli si jihlavský celek vytvořil více příležitostí, ale v koncovce nebyl přesný. Dukla ze svých šancí zužitkovala alespoň jedinou, když v 69. minutě přesně hlavičkoval Sklenář. Vysočina nováčkovi Gambrinus ligy podlehla 1:0 (0:0) a stále tak proti Dukle čeká na výhru.

 
Dukla PrahaDukla Praha
přát., sobota 16.7.2011, 10:30
1:0
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól: 69. Sklenář
Diváci: 100
Dukla Praha: Rada – Hašek (76. Šmíd), Vorel (46. Mikula), Švejdík, Pospíšil – Podrazský (46. Šiml), Gedeon (46. Malý), Hanousek (67. Marič) – Berger (84. Salvatore), Markovič (67. Sklenář), Pázler (46. Svatonský).
FC Vysočina: Rožník – Gabriel, Tlustý (55. Karlík), Komárek (50. Gavrić), Šilinger (85. Cihlář) – Dolejš (65. Filip), Dort, Velický, Vaculík (46. Krutý) – Simr (80. Schneider), Sedláček.
 

Komentář

Úvodní čtvrthodina se odehrávala ve středu pole a přinesla boj o každý metr hřiště. V první velké šanci byl v 17. minutě Sedláček, který se po nahrávce Dorta dostal za obranu a v dobré pozici netrefil branku. Na druhé straně odpověděl v 19. minutě Markovič krásnou hlavičkou do tyče po centru Haška. Ve 20. a 22. minutě hrozil svými křídelním i průniky Dolejš, ovšem jeho přihrávky do nadějných pozic nezúročili Sedláček a po něm ani Simr. Ve 28. minutě krásně zakombinovali Hašek s Bergrem a druhý jmenovaný ze střely vytěžil jen roh. Kolem 35. minuty Jihlava zahrávala sérii nebezpečných standardních situací, ovšem závary k ohrožení branky „vojáků“ nevedly. Sled nebezpečných situací v 1. půli završila šance Pázlera, kterého však včasným vyběhnutím vychytal Rožník.

Druhá půle byla tradičně poznamenána četnými střídáními a ubylo šancí i pohledných kombinací. Skóre utkání mohl otevřít v 52. minutě Simr, který však z voleje z místa penalty přesně nezavršil předchozí kombinaci Krutého a Dolejše. V 63. minutě za obranu dobře centroval Dolejš, ovšem Dort míč hlavou nedokázal dostatečně prodloužit. V 69. minutě se zrodila jediná branka zápasu. Pospíšil zleva odcentroval na zadní tyč, kde našel hlavu Sklenáře přesně a prudce hlavičkujícího k tyči. O minutu později se z pozice pravého křídla dostal ke střílenému přízemnímu centru Karlík, ovšem jeho výzvu před brankou jihlavští hroti nevyužili. Závěrečné pasáže zápasu už přinesly pouze usilovnou snaho obou celků.

„Sehráli jsme dobrý zápas. Jsem spokojen zejména s první půlí, která se svými parametry blížila ligovému utkání. Dařila se nám kombinace a dostávali jsme se do šancí. Bohužel, opět jsme měli problém s jejich proměněním. Takové příležitosti bychom měli proměňovat. Na hráčích byla stále vidět doznívající únava z náročných tréninků, ale už se z ní pomalu dostávají. Velmi mne mrzí inkasovaný gól z jednoduchého nákopu. Takových individuálních chyb se musíme vyvarovat. Zápas každopádně splnil svůj účel, už se pomalu začínáme sehrávat,“ uvedl po utkání trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu