02.08.2011, Jaroslav Marek & Mirek Fuks

Michal Demeter na Jihlavu vzpomíná rád

Michal Demeter na Jihlavu vzpomíná rádAtraktivní páteční výkop nového ročníku II. ligy bude dvojnásob pikantní pro exjihlavského pravého obránce či defenzivního záložníka Michala Demetera. Tento devětadvacetiletý odchovanec slovenské Petržalky v Jihlavě strávil prvoligový ročník 2005/06 a též druholigový podzim v roce 2006. Poté se vrátil na Slovensko a v létě 2008 se upsal Bohemians Praha. Za střížkovský tým nastoupil do 40 prvoligových duelů a zelenobílému dresu zůstal věrný i po sestupu až do ČFL. Nemalou měrou přispěl postupu do II. ligy a nyní je před ním úvodní zápas na půdě FC Vysočina.

 

Na tento zápas se obzvlášť těším. Za prvé jsem v Jihlavě rok a půl působil a za druhé čekám výborný zápas. Oba týmy mají, co se II. ligy týká, vysoké ambice, kvalitní a zkušené kádry, takže by to mohl být pro diváky atraktivní souboj.

Jak vzpomínáš na tvé působení na Vysočině?
Vzpomínám jen v tom nejlepším, protože jsem tu našel skvělé podmínky a úžasné lidi. Velmi rád si připomínám naši prvoligovou sezónu a dodnes mne mrzí, že se nám to tehdy nepodařilo zachránit.

Sleduješ výsledky Jihlavy? Jsi s někým ze součastných hráčů klubu v kontaktu?
Výsledky i vše kolem FC Vysočina sleduji. Pravidelně navštěvuji webové stránky klubu. Ze současných hráčů nejsem s nikým v kontaktu, mužstvo se od mého působení skoro celé změnilo. V kontaktu jsme jen s některými tehdejšími spoluhráči.

S kým jsi si za tvého působení v Jihlavě nejvíce rozuměl?
Nerad bych vypichoval jedno nebo dvě jména, protože se nám tehdy podařilo vytvořit skvělou partu a rozuměl jsem si opravdu s každým. Upřímně musím povědět, že jsem nikdy předtím a ani potom nezažil nikde lepší partu.

Co podle tebe bylo největší příčinou sestupu do II. ligy?
Do II. ligy nás tehdy poslala "senzační" výhra Plzně na Spartě v posledním kole. Ale i tak si myslím, že k tomu nemuselo dojít, protože jsme z některých zápasů mohli vytěžit více a mít tak definitivu záchrany v předstihu.

Koho považuješ za největší favorita aktuálního ročníku II. ligy?
Druhá liga bývá v poslední době dost vyrovnaná a podle mne tomu tak bude i tento rok. Mezi největší favority na postup by jsem ale určíte zařadil Brno, Jihlavu, Ústí a rádi bychom se i my pohybovali na vrchních příčkách tabulky.

Můžeš oba kluby, tedy Jihlavu a Bohemians Praha, porovnat?
Zázemím je FC Vysočina určitě před námi, myslím tím stadión a tréninkové plochy. Co se týče dalších věcí, tak jsou tyto dva kluby porovnatelné.

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu