02.08.2011, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FK Bohemians Praha

Představujeme domácího soupeře – FK Bohemians PrahaStart nové fotbalové sezóny přinese z pohledu fanoušků FC Vysočina velice zajímavou konfrontaci. V pátek 5. srpna nastoupí od 19:00 hodin FC Vysočina proti celku, který postoupil z ČFL - FK Bohemians Praha. Výraz nováček však ke střížkovskému klubu rozhodně nepřísluší. Naopak, bez debaty náleží k největším favoritům nadcházejícího ročníku II. ligy.

 

Bohemians v ročnících 2008/09 a 2009/10 působili v nejvyšší soutěži Gambrinus lize. Druhý rok mezi elitou přinesl sestup, který s ohledem na neuhrazení pokut vyměřených fotbalovým svazem vyústil až v pád o dvě soutěže níž. V ČFL však střížkovský tým působil s kádrem, který se od sezón v I. lize příliš nelišil. Klub třetí ligu suverénně ovládl, nastřílel rekordních 87 branek a bez problémů postoupil do II. ligy.

V letní přestávce na lavičku usedl zkušený hlavní kouč František Barát. Dosavadní trenér Jaromír Jindráček se přesunul na post asistenta. Oba se mohli těšit jak z udržení nabitého kádru s řadou zkušených fotbalistů (brankáři Winter a Belaň, obránci Adjei, Flachbart, Macháček, Penc, Horáček a běloruský reprezentant Lencevič, záložníci Demeter, Grznár a Šisler a útočníci Ibe a Očovan), tak i z velmi kvalitního letního posílení. Stačí jmenovat útočníka Duchniče, obránce Križana a především velezkušeného stopera Drska z Jablonec a příbramského kanonýra Huňu.

V pátek se fotbaloví fanoušci skutečně mají na co těšit! Bude zajímavé sledovat obnovenou premiéru kouče Romana Pivarníka na lavičce FC Vysočina, pod drobnohledem budou nové jihlavské posily Velický, Komárek a Sedláček, velká pozornost bude upřena na střížkovské Drska, Huňu a též na exjihlavského Michala Demetera. Věřme, že si očekávaná početná divácká kulisa užije kvalitní a napínavý duel s kýženým vítězným koncem pro žlutomodré barvy!

Bližší informace k organizaci utkání naleznete ZDE.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: předseda – Karel Kapr, sport. ředitel – Vladimír Rosenberger, technický ředitel – Josef Jícha
adresa: Lovosická 559, 190 00  Praha 9 – Letňany
tel.: 286 580 551-3, 283 881 376
e-mail: bohemianspraha@seznam.cz
internet: www.bohemiansfc.cz
klubové barvy: zelená a bílá
stadión: areál v Horních Počernicích - 1.600 míst k sezení
B-tým: Pražský přebor
mládežnické celky: 10

POHLED DO HISTORIE

... – ČKD Kompresory Praha
... – FC Dropa Střížkov
2000 – FC Střížkov Praha 9
2005 – Bohemians Praha - Střížkov
2007 – FK Bohemians Praha
Účast v soutěžích:
Gambrinus liga: 2008 - 10
II. liga: 2007/08
ČFL: 1999 – 2007, 2010/11
divize: 1983 - 1991, 1996 - 1999

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (II. liga): 2 utkání  1 – 1 – 0   6 : 4

Ze vzájemných zápasů:

léto 11 – přátelsky: FK Bohemians Praha - FC Vysočina Jihlava  2:1 (2:0)
Góly: 18. Očovan, 23. Mišák – 79. Tecl
BOH: Winter – Ježdík, Mihalik, Horáček, Križan – Demeter, Granovič – Mišák, Glazunov, Guilhemme – Očovan. VYS: Rožník – Gabriel, Fadrný, Gavrić, Šilinger – Dolejš, Velický, Dort (62. Štancl), Kosak – Sedláček, Tecl.

jaro 08: FC Vysočina Jihlava - FK Bohemians Praha  2:1 (2:1)
Góly: 18. Rabušic, 35. Gabriel, 39. Faldyna - 16. Ibe
VYS: Šimon - Sláma, Gába, Vepřek, Cihlář - Veselý, Lovětínský, Schneider, Gabriel - Rabušic (72. Böhm, 75. Vácha), Faldyna (90. Hušbauer). BOH: Winter - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Janů - Zoubek, Adjei, Lukeš (63. Jandzik), Grznár - Ibe, Galbavý.

pod. 07: FK Bohemians Praha - FC Vysočina Jihlava  3:3 (1:3)
Góly: 86. a 90.+4 Šisler, 11. Brzezina - 5. a 33. Simr, 41. Faldyna
BOH: Winter - Macháček, Obermajer (22. Birhanzl), Lukeš, Hajník (46. Galbavý) - Fenyk (83. Jandzik), Kwame, Šisler, Zoubek - Brzezina, Ibe. VYS: Macháček - Bartoš, Šedivý, Suchý, Cihlář (90. Bayer) - Veselý, Mezlík (66. Lovětínský), Sviták, Vepřek - Simr (77. Rabušic), Faldyna.

Pravděpodobná sestava: Winter - Flachbart  Adjei  Drsek  Križan - Fenyk  Demeter  Macháček  Grznár - Očovan  Huňa

Trenér: František Barát

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Duchnič (hostování FK Baník Sokolov), Sajtl (hostování SK Dynamo České Budějovice), J. Novotný (hostování FK Hradec Králové), Šafránek (hostování Motorlet Praha), Mišák (přestup Trenčín v jednání), Huňa (hostování 1.FK Příbram), Drsek (přestup FK Baumit Jablonec), Križan (přestup FC Baník Ostrava).
Odchody: -

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu