11.09.2011, Miroslav Fuks

Vysočina vybouchla ve Varnsdorfu

Vysočina vybouchla ve VarnsdorfuDefenzíva FC Vysočina si vybrala už třetí den otevřených dveří během podzimní sezóny. Po domácích vysokých prohrách s Bohemians a Ústím skončilo výbuchem jihlavské představení ve Varnsdorfu. Ten do 6. kola čekal na výhru, ve vyrovnané tabulce byl až poslední a v dosavadních vzájemných zápasech Vysočině nevstřelil branku. Dnes však jihlavské konto zatížil hned čtyřmi brankami a zaslouženě zvítězil.

 
VarnsdorfVarnsdorf
6.kolo, neděle 11.9.2011, 17:00
4:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 50. a 54. Rudnytskyy, 14. Melunovič, 82. Martan
ŽK: 80. Cana - 52. Gabriel, 72. Karlík
Rozhodčí: Lerch - Ubias, Kovařík
Diváci: 950
Varnsdorf: Porcal - Pimpara, Cana, Mach, Stehlík, Melunovič (75. J.Procházka), Koblížek, Hozda, Chod (65. Martan), Rudnytskyy, Matějov (80. Kotiš).
FC Vysočina: Uvarenko – Gabriel, Tlustý, Komárek, Gavrić – Dolejš (46. Tecl), Karlík, T.Kučera (46. Krutý), Vaculík – Sedláček (78. Bača), Mešanović.
 

Komentář

Trenér Roman Pivarník dal v utkání důvěru stejnému celku, který v uplynulém domácím utkání dokázal zdolat Znojmo. V úvodu se na hřišti odehrávala vyrovnaná podívaná. Domácí toužili po důležité výhře a zároveň chtěli ve třetím vzájemném zápase konečně vstřelit gól do jihlavské sítě. Ostatně, branku předtím nevstřelili ve dvou zápasech. To se jim podařilo již ve 14. minutě, kdy Chod zahrával rohový kop. Ten se mu příliš nepovedl, ale po následném odraženém míči se prosadila čerstvá posila Varnsdorfu – teplický útočník Melunovič. Domácím poté narostla křídla a snažili se o zvýšení svého náskoku. V 19. minutě Rudnystskyy doslova prolétl hostující obranou, ale poté se dostal do příliš velikého úhlu a rozvlnil pouze boční síť branky. O minutu později se do gólové příležitosti dostal kapitán Chod, jenže místo střely zvolil nepřesnou přihrávku. Vysočinu nepříznivý stav mobilizoval k větší aktivitě. Výsledkem však byla pouze územní převaha bez výraznějších gólových šancí. Ani ta však dlouho nevydržela a tak se závěr půle odehrával spíše v režii bojovně naladěných domácích fotbalistů. Ti zcela po zásluze v poločase odcházeli do kabin za jednobrankového vedení.

Vysočina se pro druhý poločas odhodlala hned ke dvojímu střídání. Dolejše v záloze nahradil Krutý a útočnou sílu jihlavského celku zvýšil Tecl. Kdo si však myslel, že se hosté herně zvednou, tak musel být hodně zklamán. Místo ofenzívy hostujícího celku přišly dva varnsdorfské gólové údery po hrubkách jihlavské defenzívy. V 50. minutě odcentroval Koblížek a k míči se jako první dostal aktivní Rudnytskyy – 2:0. O 4 minuty se prosadil stejný fotbalista a už to bylo hrozivých 3:0. Další minuty přinesla zmar na jihlavských kopačkách. Absenci kreativity, kombinačních schopností a přemíru neúspěšných individuálních pokusů. Když už se útočící hráči Vysočiny dostali na dostřel domácí branky, tak narazili na dobře pracující defenzívu domácích. Tečku za utkáním učinil v 82.minutě čtvrtým gólem Martan, který se krásně uvolnil po kombinaci s Kotišem  a před brankářem Uvarenkem už měl lehkou práci.

 
Zápasy
6.kolo | Varnsdorf - FC Vysočina | 4:0
20.kolo | FC Vysočina - Varnsdorf | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu