13.09.2011, Miroslav Fuks

Představujeme domácího soupeře – FC Graffin Vlašim

Představujeme domácího soupeře – FC Graffin VlašimCo provází dosavadní vzájemné duely FC Vysočina a Graffinu Vlašim? Dosud šlo vždy o oboustranně velmi kvalitní a vypjaté duely, v nichž nepadlo mnoho gólů, zvítězil jihlavský celek a hráči Vlašimi nedokázali skórovat. Pokud by tato pravidla platila i v pátém vzájemném zápase těchto soupeřů, tak by se jistě fotbalisté a fanoušci FC Vysočina nezlobili. Tým Romana Pivarníka nyní velice potřebuje povzbuzení v podobě tříbodového zisku a kvalitního výkonu. Dočká se i podpory z tribun svého domovského stadiónu?

 

Pokud si připomeneme oba zápasy Jihlavy a Vlašimi z uplynulého ročníku II. ligy, tak vyvstává otázka, kdo z jihlavského týmu dokáže gólově nahradit absentujícího Filipa Dorta. Ten totiž oba duely rozhodl a ty tak skončily 1:0 ve prospěch Vysočiny. Zvláště jeho nádherná trefa z října 2010 stojí za připomenutí. Oba vzpomínané duely měly velký náboj. Ten podzimní Jihlavu vrátil po přímého boje o postup a ten jarní kolo před koncem ligy rozhodl o konečné 3. příčce v soutěži. Neméně důležitý duel je však v pátek před námi! Právě teď, po herním a výsledkovém výbuchu ve Varnsdorfu, potřebují fotbalisté FC Vysočina podporu svých fanoušků!

Proti nim bude stát velmi silný soupeř. Vlašim chce v letošní sezóně navázat na své výtečné výkony ze sezóny 2010/11, kdy dlouho vedla druholigovou tabulku a nakonec obsadila velmi dobrou 7. příčku. Očekávání tradičně výborných vlašimských fanoušků je o to větší, že se v létě k týmu vrátil úspěšný trenér Roman Nádvorník. Ten disponuje silným celkem, jehož oporami jsou gólman Toma, zkušení stopeři Petrů a Marek Nešpor, exjihlavský bek Daniel Nešpor, záloha s exligisty Pokorným, Kotyzou a Mackem a na hrotu velice produktivní útočník Strnad.

Ve Vlašimi zatím nepanuje s dosavadními výkony velká spokojenost. Graffin, stejně jako Vysočina, zatím získal jen 7 bodů, když zvítězil ve Varnsdorfu, doma 7:0 rozstřílel Most a remizoval se Zlínem. Mnohem méně vlašimské potěšily porážky v Opavě, Karviné a v posledním kole na domácím stadiónu proti Bohemians.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOUPEŘI

vedení klubu: předseda představenstva a generální ředitel: Judr. Ing. Oldřich Jiruš, sportovní ředitel: Milan Kuklík.
adresa: Kollárova 1008, 258 01 Vlašim
tel.: 317 843 899
e-mail: fotbal.vlasim@seznam.cz
internet: www.fcgraffinvlasim.cz
klubové barvy: modrá a bílá
kapacita stadiónu: 6.000
farma: FK Kolín (divize)
mládežnické celky: 10

POHLED DO HISTORIE

zal. 1927 jako AFK Vlašim
1951 – ZSJ Zbrojovka Vlašim
1953 – DSO Spartak Vlašim
1961 – TJ Spartak Vlašim
1974 – TJ Spartak BS Vlašim
1990 - FC Vlašim
2006 - sloučení klubů Kácov a FC Vlašim do FC Graffin Vlašim

Účast v soutěžích:

II. liga: 1966 – 70, 1974 – 77, 2009 - 2012
ČFL (III. liga): 1970 – 74, 77 – 80, 81/82, 07 - 09

Úspěchy:

1969  a 1974 - 2. místo v II. celostátní lize
1977 - semifinále Československého poháru
1978 - 1. místo v České národní lize a kvalifikace o I. ligu (porážka proti VSS Košice)
2007 - postup do ČFL
2009 - postup do II. ligy

VZÁJEMNÁ BILANCE

Vzájemná bilance (II. liga): 4 utkání  4 – 0 – 0  6:0

Ze vzájemných zápasů:

jaro 11:    FC Graffin Vlašim - FC Vysočina Jihlava  0:1 (0:1)
Gól: 28. Dort
VLA: Frydrych - Norek, Nešpor, Petrů, Schuster - Kotyza, Zlomislič (59. Jícha), Vebr, Průcha (82. Tafat) - Strnad, Nádeníček (71. Bálek). VYS: Uvarenko - Gabriel, Halama, Šimáček, Šilinger - Dolejš (77. Bača), Karlík, Dort, Gába, Vaculík (61. Krutý) - Tecl (81. Kosak).

pod. 10: FC Vysočina Jihlava - FC Graffin Vlašim  1:0 (1:0)
Góly: 33. Dort
VYS: Svoboda - Veselý, Tlustý, Halama, Gavrić - Dolejš, Dort (79. Görner), Karlík, Gába, Krutý (88. Gabriel) - Šimonek (65. Tecl). VLA: Jícha - Nešpor, Petrů, Krmpotić, Schuster - Průcha (46. Nádeníček), Droppa, Jungr, Kotyza - Strnad (58. Süsser), Bálek (90. Bukač).

jaro 10:    FC Vysočina Jihlava - FC Graffin Vlašim  3:0 (1:0)
Góly: 20. Krutý, 51. Dolejš, 61. Mešanović
VYS: Uvarenko - Gabriel, Tlustý, Karlík, Gavrić (83. Cihlář) - Dolejš (75. Demeter), Görner, Gába, Dort (56. Veselý M.), Krutý - Mešanović. VLA: Toma - Schuster (56. Veselý J.), Nešpor M., Kropík, Nešpor D. - Süsser, Pokorný, Jungr, Švamberk (63. Janda) - Petr, Svátek (68. Markovič).

Pravděpodobná sestava: Toma - Vebr  Petrů  M.Nešpor  Mareš - Kotyza  Pokorný  Macek  Průcha - Vrťo  Strnad

Trenér: Roman Nádvorník

Střelci: 4 – Strnad, 1 – Macek, Kotyza, Matějka, Vrťo, Vukavič, Pokorný.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Vrťo (hostování FC Baník Ostrava), Zeman (přeřazen z dorostu), D.Nešpor (konec hostování 1.FC Slovácko), Dvořák (hostování FC Hradec Králové), Pokorný (hostování FK Viktoria Žižkov), Kolašinac (hostování NK Travnik), Mareš (hostování SK Slavia Praha), Macek (hostování 1. FK Příbram), Radosta (hostování FK Dukla Praha)

Odchody: Droppa (přestup FC Baník Ostrava), Schuster (konec smlouvy), Tafat (konec hostování SK Slavia Praha), Bálek (konec hostování Bohemians 1905), Nádeníček a Kulovaný (konec hostování AC Sparta Praha), Frydrych (konec hostování FK Baumit Jablonec), Zlomislič (konec hostování NK Široki Brijeg), Krmpotič (konec hostování MFK Zemplín Michalovce).

 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu