21.09.2011, Miroslav Fuks

Přichází poslední posila – Marek Jungr!

Přichází poslední posila – Marek Jungr!Středová řada FC Vysočina se těsně před koncem podzimního přestupního termínu dočkala kvalitního posílení! Na hostování do konce roku přichází teplický záložník Marek Jungr (nar. 11. dubna 1987). Třiadvacetiletý někdejší velký talent českého fotbalu má za sebou řadu působišť, v nichž dosud nasbíral 29 prvoligových a přes 60 druholigových startů. Výrazně na sebe upozornil v roce 2010 ve Vlašimi, odkud přestoupil do Teplic.

 

„Jungr naplňuje naši představu o ofenzivním středovém hráči. Určitě zvýší kvalitu i konkurenci na tomto důležitém postu. Jsme rádi, že se jeho příchod podařilo před koncem přestupního období dotáhnout,“ řekl k nové akvizici trenér Roman Pivarník.

Spokojenost neskrýval ani nedávný vlašimský kapitán Marek Jungr: „V této chvíli je pro mne naprosto zásadní, abych pravidelně nastupoval. V Teplicích by se mi to na podzim asi moc nepodařilo. Zájem ze strany Jihlavy je dlouhodobý, vlastně už od mého úspěšného působení ve Vlašimi. Jsem rád, že jsme se domluvili. Vysočina dlouhodobě patří ke špičce II. ligy a má oprávněné postupové ambice. Chci jí v tomto snažení pomoci a nejlépe začít už v sobotu na Spartě!

Jungr s fotbalem začínal ve Velké Dobré, do nedalekého Kladna přestoupil v devíti letech. V roce 2001 odešel do Bohemians. Zde si ho vyhlédla Sparta a v roce 2003 přestoupil do dorostu letenského klubu. Už v ročníku 2004/05 si připsal první zápasy ve II. lize za sparťanské „béčko“. Na jaře v roce 2006 ho trenér Griga vytáhl do prvního mužstva a Jungr si tak připsal první start v Gambrinus lize. V únoru 2007 odešel na hostování do Příbrami a v létě 2007 na hostování do Českých Budějovic. Po svém návratu do pražské Sparty nastupoval za juniorku, s níž jako kapitán vybojoval na jaře 2008 postup do II. ligy. V lednu 2009 přestoupil do Bohemians 1905 a přispěl postupu do nejvyšší soutěže. Tu si však na podzim 2009 nezahrál ani v Bohemians ani v Příbrami, kam odešel na hostování. Řešením pro něj byl v lednu 2010 přestup do druholigové Vlašimi, kde se prakticky okamžitě stal klíčovým hráčem. Během roku 2010 zde zasáhl do 28 zápasů a jako střední záložník vstřelil 10 branek. Logicky tak upoutal zájem řady klubů včetně FC Vysočina. Jeho prioritou však byla I. liga a tak se počátku letošního roku začal připravovat s Teplicemi. Na jaře 2011 se ve velké teplické konkurenci prosadil 11 x do sestavy. S letním příchodem nového kouče Rady se však jeho pozice zhoršila a v aktuálním ročníku zasáhl do I. ligy na pouhé 4 minuty hned v 1. kole. Řešením jeho aktuální nedostatečné fotbalové vytíženosti se tak stalo působení v FC Vysočina.

V roce 2006 se zúčastnil mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Polsku, odkud si přivezl bronzovou medaili, ze stříbrného mistrovství světa dvacítek v Kanadě ho vyřadilo zranění v poslední přípravě před šampionátem. Za české mládežnické reprezentace celkem nastoupil do 26 zápasů. Nutno dodat, že Jungrův fotbalový rozlet v minulosti zabrzdila četná zranění.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu