21.10.2011, Ježour

Co v sekci „Ježourova glosa“ čekat?

Co v sekci „Ježourova glosa“ čekat?Sekce věnována Ježourovi, tedy maskotovi FC Vysočina, by se měla nejrůznějším způsobem pokusit zmapovat dění v klubu FC Vysočina či mezi členy Fanklubu. Maskot neopomene oglosovat ani atmosféru při zápasech FC Vysočina, jak těch domácích, tak těch venkovních. Oglosování hodné bude i dění ve druhé lize, či celém českém fotbalovém světě. „Pokusím se psát o zajímavostech, které při zápasech zažiju, oglosuji některý vtipný komentář fanoušků, na diskusním fóru, nebo také zareaguje na kontroverzní článek o FC Vysočina. Pokusím se psát vtipně a hlavně čtivě,“ řekl k chystané novince na stránkách FC Vysočina Ondřej Novotný, představitel a nositel Ježoura.

 

Není nám lépe ve druhé lize?

Než jsem se pustil do psaní mé první glosy, dlouho jsem přemýšlel jakému tématu se věnovat. Po zápase ve Zlíně jsem si vybíral ze tří možných témat. Díky komentáři, uživatele s nickem Smutnej_fanda, na diskusním fóru, jsem se chtěl pozastavit nad aktéry sobotního zápasu na zlínské Letné. Vedle sudího Váňi, který se nejspíš nestane tak slavným jako jeho jmenovec, který v neděli poosmé vyhrál 121. Velkou pardubickou, se na hřišti objevil hráč se jménem Železník, naštěstí ani on nenapodobil výkony dostihového koně. Lákavé také bylo oglosovat výkony, a především vítěznou šňůru FC Vysočina, kterou se rázem vyšvihli na druhé místo druholigové tabulky. Myslím si ale, že vítězným zápasům FCV není konec, a ještě se k nim stačím vrátit.

Nakonec jsem se tedy rozhodl vyjádřit se k chování fanoušků ve druhé lize. Spíše ojediněle se ve druhé lize strhne rvačka fanoušků s pořadatelskou službou nebo policií. Většina výjezdů Fanklubu na cizí hřiště nekončí fackou a kopanci, ale společnou fotografií, nebo posezením u chladivého moku. Na výjezdy do Sokolova, Třince, nebo třeba Varnsdorfu se vždy těšíme. A jistě i oni na nás. I když fanoušci Sokolova nás mají rádi možná jen proto, že jim vždy přivezeme tři body.

V aktuálním kole se strhla potyčka mezi fanoušky Zbrojovky Brno a Policií ČR. I náš výjezd do Zlína byl okořeněn pokusem zlínských zaútočit na náš autobus. Bohužel to tu bývá na denním pořádku. Proto si říkám, zda není lepší zůstat v takřka mírumilovné druhé lize. Než na pár sezon hrát nejvyšší tuzemskou ligu. Poté naneštěstí sestoupit a zažívat podobné výtržnosti našich fanoušků při neúspěšných pokusech o návrat do ligy. Doufám ale, že fanoušci v Jihlavě zůstanou svými a s případným neúspěchem nenastane podobná nevraživost, jako u zmíněných exligových týmů. Nedělalo by to dobrou vizitku ani klubu ani českému fotbalu, ve kterém je skandálů až, až. No a o nich třeba někdy jindy.

Sportu zdar, a fotbalu zvlášť Váš maskot FC Vysočina, Ježour, Ondřej Novotný.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu