26.10.2011, Miroslav Fuks

Pivarník: Musíme podat více než 100% výkon!

Pivarník: Musíme podat více než 100% výkon!2:1, 5:1 a 5:0. To jsou poslední nepříliš lichotivé druholigové prohry FC Vysočina na stadiónu FK Baník Sokolov. Nyní je tento neoblíbený výjezd znovu před jihlavskými fotbalisty. Dokáží v netradiční ranní čas vybojovat nesmírně cenné tři body? Jak dopadne důležitý duel dvou aspirantů postupu a skoro sousedů v tabulce?

 

Ambiciózní Baník Sokolov náleží už několik sezón k předním celkům II. ligy a netají se svým záměrem v krátkodobém horizontu premiérově vstoupit do Gambrinus ligy. V posledních ročnících vždy náležel mezi nejlepší celky soutěže, ale to stačilo jen na dvojnásobné 6. místo v ročnících 2010/11 a 2008/09. Aktuální sezóna se však pro svěřence bývalého reprezentanta a vítěze Poháru UEFA Radka Látala vyvíjí nadějně. Tým se drží v silné skupině celků v horní polovině tabulky a je před ním reálná naděje, že přezimuje na pozici, z níž může na jaře uvažovat o postupu.

Cesta k dosavadním dvaceti bodům však byla docela krkolomná. Hned v 1. kole Sokolov doma podlehl Sezimovu Ústí. Poté však přišla série 4 duelů bez porážky, z nichž Baník vydoloval 10 bodů. Na stejný počet bodů tým v následujících kolech potřeboval 7 zápasů. Varováním pro Jihlavu musí být výhra Sokolova nad Ústím na Labem, Zlínem či ve Varnsdorfu. Že sokolovský stadión není zcela nedobytnou pověstí dokazuje nejen úspěch Sezimova Ústí, ale i remíza Brna či tříbodový import Vlašimi.

Sokolovský kádr byl přitom v létě na první pohled oslaben, neboť v klubu skončil Šmerda, do Plzně se vrátil Darida, do Dukly přestoupil Podrazký, do střížkovských Bohemians Duchnič a hostování z Mladé Boleslavi skončilo Dittrichovi. Díry po těchto hráčích se však podařilo zacelit. Z ostravského Baníku dorazil gólman Buček, obranu posílil zkušený stoper Dvorník, střed zálohy zlínský Vrtělka, svůj talent v záloze potvrzuje Sparťan Glaser a další stoper Hájovský se do Baníku vrátil z Plzně.

Respekt ostatně budí i další fotbalisté Baníku – zkušený obránce Dřížďal, rychlý krajní bek Hanzlík, výborný střední záložník Čada, velice nebezpečný křídelník Vaněček či útočníci Mlika a Šilhan. Právě Jiří Mlika v současné době nejčastěji nastupuje na hrotu sokolovské sestavy a důvěru trenéra již splatil šesti brankami.

Trenéra Romana Pivarníka v Sokolově čeká setkání s bývalým spoluhráčem: „S Radkem Látalem jsem se setkal v Dukle Praha a poté i v Sigmě Olomouc, kde jsme spolu dokonce nastupovali na pravé straně – on v záloze a já v obraně. Radek disponuje stabilizovaným týmem, který už je delší dobu pohromadě. Mají kvalitní levou stranu a nebezpečně zahrávají standardní situace, pro které mají dostatek vysokých hráčů. Čeká nás velmi nepříjemný a silný tým, proti kterému musíme podat více než 100% výkon. Postrádat budeme kvůli trestu za 4 žluté karty Karlíka. Do sestavy však možná sáhneme i na jiných postech.“

Jihlavský lodivod s výkonem v Mostu příliš spokojen nebyl a pevně věří, že na západu Čech přijde nejen zlepšení, ale i bodový zisk: „Most v předchozích zápasech hrál dost otevřeně, z čehož pramenilo množství inkasovaných branek. Proti nám hráli mnohem více koncentrovaně a defenzivně. V Sokolově na sebe narazí dva vyrovnané a vyspělé celky, tudíž lze očekávat otevřený fotbal. To byl nám mohlo vyhovovat. Jenže ve fotbale se na něco takového nelze spoléhat. Každý zápas je skutečně jiný. Věřím, že dokážeme zopakovat náš výkon ze Zlína, kde jsme byli aktivní, sebevědomí a vyvarovali jsme se chyb.“

Sestava Sokolova v posledním ligovém utkání: Buček - Dvořák, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Vrtělka (75. Šilhan), Čada (61. Benda) - Glaser, Šindelář, Vaněček – Mlika.

Poslední vzájemný zápas: Jarní duel potvrdil, že se Jihlavě v Sokolově nedaří. Ve 20. kole loňského ročníku ve velice kvalitním utkání prohrála 2:1 (2:0), když v první části skóroval Podrazký a ve druhé části zvýšil na 2:0 Duchnič. Korigující branka Stanislava Tecla ze 79. minuty už bodový zisk nevykřesala.

Vzájemná ligová bilance FK Baník Sokolov a FC Vysočina Jihlava:
- 10 utkání  3 – 3 – 4  16 : 11

Web soupeře: www.fksokolov.cz

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu