26.10.2011, Miroslav Fuks

Filip: Mrzí mne, že to v úvodu sezóny nevyšlo

Filip: Mrzí mne, že to v úvodu sezóny nevyšloJaro strávil na hostování v třetiligové Břeclavi, kde na sebe svými výkony natolik upozornil, že byl v létě přeřazen do letní přípravy „áčka“. A nezůstalo jen u toho. Kouč Pivarník mu dal ve stoperské dvojici důvěru i na startu sezóny. Ten se však příliš nepovedl a Petr Filip (nar. 8.7.1989) ze základní sestavy zmizel. Nyní po zlomenině zápěstních kůstek bojuje o návrat. Podaří se mu to?

 

Musím prostě tvrdě pracovat. Teď už to bude do konce podzimu těžké, ale v zimě udělám maximum pro to, abych se do sestavy prosadil. Pokud se to nepodaří, tak bych se nebránil hostování v jiném druholigovém týmu. Hraní v juniorce už pro mne asi nemá smysl.

Odkud pocházíš? Kdo tě přivedl k fotbalu?
V rodné Miroslavi mne k fotbalu někdy v pěti letech přivedl otec. Už na podzim 2001, tedy když jsem nastupoval do 7. třídy, mne do Jihlavy přivedl šéftrenér mládeže pana Fikes. Bydlel jsem na internátu, od rodičů jsem byl 110 kilometrů, nastupoval jsem za ligové mladší žáky a nebylo to pro mne zpočátku vůbec jednoduché. Zvykl jsem si však poměrně rychle a stejně tak jsem plynule procházel mládežnickými týmy. Většinou jsem hrál proti klukům o rok starším.

To přechod mezi dospělé byl komplikovanější…
Do juniorky jsem se dostal až v létě 2008 po skončení dorostenecké kategorie. Do sestavy jsem se ale neprosadil a tak jsem využil možnost hostovat v juniorce Brna. Zde jsem nastoupil asi do 4 zápasů MSFL, když přišla nabídka od trenéra Procházky jít do Žďáru nad Sázavou. Bylo to pro mne dobré řešení, pravidelně jsem nastupoval a dařilo se nám. V zimě jsem se vrátil na přípravu do Jihlavy, ale už po měsíce jsem se stěhoval do Blanska. Byl to pro mne další posun, protože jsem tady pravidelně hrál III. ligu. Možná i proto si mne v létě 2009 Jihlava stáhla.

V lednu 2010 jsi byl přeřazen do „áčka“. Jak těžko bylo prosadit se v kádru trenéra Urbana?
Podzim mi v juniorce pod trenérem Vrzáčkem vyšel výborně, dokonce jsem vstřelil ze standardek docela dost branek. Asi jsem čekal, že v zimní přípravě „áčka“ dostanu více příležitostí. Vlastně jsem tam jen trénoval a hrál za juniorku, proto jsem požádal o přeřazení do juniorky. Strávil jsem tam vlastně celý rok 2010.

Pro jaro 2011 tak přišlo hostování v Břeclavi…
Do přípravy prvního týmu jsem se nedostal a tak jsem vyslyšel zájem břeclavského trenéra Michala. Byl jsem tam spokojen, ale tým nedokázal naplnit očekávání vedení skončit v horní polovině tabulky. Jsem rád, že jsem svými výkony přesvědčil jihlavské sportovní vedení o zařazení do letní přípravy „áčka“.

Věřil jsi v létě, že se v kádru pro ligu udržíš?
Doufal jsem, že dveře nemám zavřené. Trenér Pivarník mi dal šanci, vyhýbala se mi zranění a asi jsem v letní přípravě nehrál špatně. O to více mne mrzí, že to po nadějném pohárovém utkání na Vrchovině úplně neklaplo. Dostal jsem šanci hned v 1. kole doma proti Bohemians. Jenže tento zápas nám jako týmu vůbec nevyšel. Znovu jsem se do základu vrátil doma ve 3. kola a těžké utkání proti Ústí dopadlo ještě hůře… V těchto zápasech jsme také měli dost smůly, soupeřům do branky spadlo skoro všechno. Je jasné, že poté musel trenér učinit změny. Smůlu jsem měl i já, neboť jsem se zrovna v Břeclavi v 8. kole MSFL zranil. Kvůli naštíplému kloubu jsem jenom trénoval a nemohl jsem hrát více než čtyři týdny.

Jaké jsou tvé další fotbalové plány?
V dohledné době bych chtěl hrát pravidelně II. ligu. Buď v Jihlavě nebo někde jinde. Časem bych se rád prosadil do nejvyšší soutěže.

ABECEDA

AUTO: Vlastní vůz zatím nemám, ale jezdím docela dost s vozem rodičů – jde o Citroën Picasso.
BARVA: Od malička mám rád zelenou.
CESTOVÁNÍ: Líbilo se mi ve Vídni a rád bych se jednou podíval do USA.
DOMOV: To je jihomoravské město Miroslav, kde mám celou rodinu a mnoho kamarádů. Dostanu se tam tak třikrát do měsíce.
EMOCE: Červenou kartu jsem inkasoval jedinkrát v životě. Bylo to v dresu juniorky na stadiónu HFK Olomouc po dvou žlutých kartách.
FILM: Do kina chodím celkem často. Líbí se mi žánr komedie a scifi. Oblíbeným filmem je Pulp Fiction.
GÓL: Rád vzpomínám na 2 branky, které jsem vstřelil na jaře za Břeclav. Vyhráli jsme 2:0 a já je zaznamenal netypicky - nohou.
INTERNET: Trávím na něm docela dost času. Rád sleduji nejrůznější novinky.
JÍDLO: Chutná mi italská kuchyně.
KOUČ: Hodně důležitý byl pro můj fotbalový vývoj otec, který mne k fotbalu hodně vedl a udržel u něj.
LITERATURA: Čtu články na webu a časopisy.
MUZIKA: Poslouchám hip hop, skvělí jsou například američtí Cypress Hill.
NÁPOJ: Džus a z alkoholu samozřejmě víno - bílé.
POLITIKA: Volit chodím, politiku sleduji jen okrajově.
RITUÁL: Mám dva, ale nechám si je pro sebe.
SPORT: Rád si zahraji tenis nebo ping pong.
ŠKOLA: Vyučil jsem se truhlářem, něco bych snad v dílně i zvládl udělat.
TELEVIZE: Sleduji fotbal a některé seriály.
VZOR: Líbí se mi hra barcelonského Erica Abidala.
ZVÍŘATA: Žádné nechováme.
ŽENY: Zatím dávám přednost svobodě.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu