08.11.2011, Miroslav Fuks

Josef Žampa: Holky vyhrávaly srdcem

Josef Žampa: Holky vyhrávaly srdcemFotbalisty FC Vysočina v červnu proti Slovanu Liberec neuspěly v kvalifikaci pro baráž nejvyšší soutěž a od srpna je čekal další ročník v Moravskoslezské lize žen. Omlazený jihlavský tým, který navíc na podzim trápila série zranění, podával nevyrovnané výkony. Přesto nakonec vybojoval 2. příčku se 17 body a dvoubodovou ztrátou na Holešovské holky. Trenéra Josefa Žampu jsme požádali o hodnotící rozhovor. Je s podzimní bilancí a výkony svého týmu spokojen?

 

Jsem spokojen, neboť jsme před sezónou měli určité obavy a počítali jsme spíše s umístěním kolem 4. místa. Oslabily nás odchody Lenky Tichánkové a Barbory Pavelcové. Navíc jsme se prakticky po celý podzim potýkali se zdravotními problémy. Holky však chtěly dokázat, že se mohou i přes tyto ovlivňující faktory měřit s nejlepšími týmy v soutěži. Na hřišti příkladně bojovaly a zápasy vyhrávaly týmovým výkonem a srdcem.

Jaký duel se vám nejvíce povedl a naopak?
Nejlepší výkon jsme předvedli v posledním podzimním kole v Bruntále. Na půdě nováčka, který se v sezóně prezentoval velmi dobrými výkony, jsme dokázali zvítězit 1:2. A to jsme se museli obejít bez zraněné brankářky Havrdové, kterou zastoupila hráčka z pole Jančíková. Naopak nás v prvním kole zaskočily hráčky Slovanu Ostrava a stejně tak se nám nevedlo ani v Horních Heršpicích. V obou případech šlo o porážky o jednu branku. V těchto duelech jsme měli něco uhrát. Stejně tak nás mrzí, že jsme na domácí půdě nezvládli porazit Holešovské holky a duel skončil bez branek.

Které hráčky byste chtěl za jejich podzimní výkony vyzdvihnout?
Potěšily mne výkony mladých hráček Anny Lačné a Denisy Šeré. Ty se ve druhé části ligy s absencemi Petry Žampové přesunuly do středu zálohy a rozhodně zde obstály. Rozhodně s nimi na tyto posty počítám i na jaře. Rád bych ocenil i pomoc ze strany hráček SFK Vrchovina, které u nás působily formou střídavého startu. Šlo o Helenu Jančíkovou a Danielu Procházkovou.

Změnila se nějak úroveň druhé nejvyšší ženské soutěže?
Bohužel, soutěž šla výkonnostně trochu dolů. Rozhodně na Moravě postupně zaostáváme za vývojem ženského fotbalu v Čechách. Oživením naší soutěže byl zmíněný nováček z Bruntálu a kvalitu měly celky Brna B a Holešovské holky. U ostatních celků mi scházela fotbalovost. Navíc mne mrzí, že v soutěži hraje jen 10 mančaftů. Počet devíti mistrovských zápasů je nedostatečný.

V divizi, tedy 3. nejvyšší soutěži žen, nastupuje juniorka FC Vysočina. Jak hodnotíte spolupráci s tímto týmem?
Spolupráce je bohužel jednostranná. V současném ženském „béčku“ momentálně nevidím hráčky, které by měly ambici nás v blízké budoucnosti doplnit. Na druhou stranu mne těší, že v těchto zápasech nacházejí pravidelný herní rytmus i hráčky našeho širšího kádru. Dalším problémem je úroveň ženské divize, která je hodně nízká.

Dojde v zimě k doplnění vaší sestavy? Bude opět cílem barážový boj o I. ligu?
Přestože zatím s žádným posílením nepočítáme, tak určitě chceme bojovat o přední příčky tabulky. Případná účast v baráži by pro nás byla velkou výzvou. Uvědomujeme si však, že Liberec, který vede českou skupinu II. ligy, by představoval ještě těžší oříšek.

Jaký program vás nyní čeká v mezidobí do Vánoc? Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Ostrou přípravu na jaro zahájíme na přelomu ledna a února. Trénovat budeme třikrát týdně venku a jednou týdně v hale. Do té doby samozřejmě s tréninky nepřestaneme. Čekají nás tréninky ve středu a též nedělní hala.

Hráčské statistiky za podzim 2011

Odehrané minuty: 810 - Štefaniková, Žampová Z., 800 - Žampová M., 760 - Macháčková, 758 - Čechová, 720 - Havrdová, 705 - Dáňová, 628 - Šerá, 540 - Žampová P., 507 - Lačná, 457 - Wasserbauerová, 280 - Francálková, 180 - Procházková D., Jančíková, 178 - Vinická, 133 - Nováková, 86 - Ryšavá, 61 - Valentová, 45 - Procházková L., 2 - Zadinová.

Vstřelené branky: 4 - Čechová, 3 - Procházková D., Žampová M., 2 - Macháčková, Šerá, Štefaniková, Žampová P., 1 - Tichánková, Žampová Z.

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu