10.11.2011, Miroslav Fuks

Pivarník: Musíme se vyvarovat individuálních chyb

Pivarník: Musíme se vyvarovat individuálních chybFotbalový podzim spěje ke svému konci. Hráče FC Vysočina čeká jejich poslední zápas na půdě soupeře, když se v sobotu 12. listopadu představí od 14:00 hodin v Třinci. Povzbuzeni cennou výhrou nad v regionálním derby nad Zbrojovkou Brno budou chtít bojovat o tři body, které by zlepšily jejich výchozí pozici pro jarní odvety. Proti ambicióznímu Třinci je však čeká těžký boj.

 

Slezský celek nepochybně náleží do širšího okruhu spolufavoritů II. ligy. V loňském ročníku obsadil 5. příčku a v tom letošním hodlá vybojovat ještě lepší pozici. S necelou první půlkou však v Třinci jistě nepanuje absolutní spokojenost. Tým kouče Ľubomíra Luhového trápila velká nevyrovnanost výkonů. Jeho svěřenci dokázali vyhrát na Bohemians, 1:4 v Mostě a doma přehráli Sokolov či Znojmo. Na druhou stranu na svém stadiónu jen remizovali s Varnsdorfem, Čáslaví a v posledním kole prohráli 3:1 na juniorce Sparty. Je to právě 5 remíz, které třinecké bodově sráží až na aktuálních 20 bodů a prozatímní 8. příčku tabulky. Ovšem pozor – Třinec na podzim na domácí půdě ještě neprohrál!

Možná největší oporu Třince lze nalézt v brance, kde kraluje slovenský pětatřicetiletý gólman Martin Lipčák. Zkušenost v poli garantují středopolaři Pavel Malíř a především velezkušený Patrik Siegl. Ostatně zkušenost v třineckém celku vůbec nechybí. Zatímco jihlavský kádr má věkový průměr 24 let, tak sobotní soupeř Vysočina disponuje soupiskou s o 2 roky vyšším věkovým průměrem. A nejsou jsou to pouze zkušenosti, o které se třinečtí opírají. Garantem fotbalové kvality jsou stoper Radek Kuděla, středový záložník Martin Maroši či útočník Radek Szmek. Stále výrazněji však do sestavy promlouvají i mladíci Pospíšil, Surynek, Matoušek nebo Nekuda.

Třinec byl několik let velmi oblíbeným soupeřem FC Vysočina. Před 8. vzájemným zápasem, který se hrál v dubnu 2009, třinečtí Jihlavě nevstřelili ani branku a byli bez bodového zisku. Branka Přecechtěla tehdy bilanci rázně změnila a zároveň týmu kouče Marka vážně zkomplikovala boj o postup. Čtyři následující duely už přinesly vyrovnanou statistiku – dvě bezbrankové remízy (tu jarní hodně smolnou mají asi všichni jihlavští hráči i příznivci v živé paměti…), před rokem domácí výhru Třince 1:0 a též jasné vítězství Vysočiny z jara 2010 v poměru 4:2.

Kouč Roman Pivarník vzájemným bilancím nikdy velký význam nepřikládá a plně se soustředí na nadcházející zápas. Pro něj eviduje dvě jisté absence v podobě vyžlucených defenzivních hráčů Martina Komárka a Stanislava Velického. Kdo nastoupí místo nich? „Představu už samozřejmě máme, ale v tuto chvíli bych nová jména v sestavě prezentovat nechtěl. Navíc nás u některých hráčů trápí drobné šrámy. Víme, že nás v Třinci čeká těžký soupeř, který se prezentuje velmi fotbalovým pojetím. Pro nás bude důležité, abychom se prezentovali aktivní celoplošnou hrou a především se musíme vyvarovat individuálních chyb, které nás postihly v Sokolově,“ zdůraznil Pivarník.

Sestava Třince v posledním ligovém utkání: Lipčák – Joukl, Hupka, Kuděla, Matoušek (77. Nekuda) – Malíř, Maroši (46. Pospíšil), Rehák (52. Siegl), Ceplák – Gavlák, Surynek.

Poslední vzájemný zápas: Na jarní vzájemný duel v Jihlavě rádi nevzpomínáme. Vysočina bojovala o postup a na domácí půdě nutně potřebovala zvítězit. Třinec pouze bránil a domácí celek si vytvořil množství vyložených příležitostí. Branka však ve smolný pátek 13. května nepadla žádná a zápas skončil 0:0. Navíc v 75. minutě musel vystřídat Michal Veselý, který odstoupil s vážnou zlomeninou holenní i lýtkové kosti.

Vzájemná ligová bilance FK Fotbal Třinec a FC Vysočina Jihlava:
- 12 utkání  2 – 2 – 8  3 : 20

Web soupeře: www.fotbaltrinec.cz

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu